Κορονοϊός: Lockdown και στα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα

«Κάλαντα με τη λογική που είχαμε πέρσι και παιδάκια σε γειτονιές πρέπει να μπουν στο πλαίσιο μιας νέας κανονικότητας» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας-Τι είπε για το εμβόλιο-Πότε θα έρθει στη χώρα

Χριστούγεννα χωρίς κάλαντα θα ζήσουμε κατά πάσα πιθανότητα λόγω κορονοϊού όπως προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας μιλώντας σε ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1. Ο κ. Πέτσας υπογράμμισε πως «κάλαντα με τη λογική που είχαμε πέρσι και όλες αυτές οι διαδικασίες, όπως καταλαβαίνετε, πρέπει να μπουν στο πλαίσιο μιας νέας κανονικότητας». Προσέθεσε επίσης πως «εικόνες με παιδάκια σε γειτονιές και από σπίτι σε σπίτι δεν μπορούμε να δούμε».

Όσον αφορά τα Θεοφάνια και τον Αγιασμό των υδάτων, ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί το πώς θα εορταστούν, αν και με τα μέχρι τώρα δεδομένα η απουσία του κόσμου θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Τι θα γίνει με το εμβόλιο

Στην ίδια συνέντευξη ο Στέλιος Πέτσας, δήλωσε επίσης ότι το εμβόλιο κατά του κορονοϊού αναμένεται να έρθει στη χώρα μας τον Ιανουάριο και άμεσα θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων και των υγειονομικών.

Μέχρι και το τέλος του δευτέρου τριμήνου του 2021, η Ελλάδα αναμένεται να έχει εφοδιαστεί με 25 εκ. παρτίδες εμβολίου, ποσότητα η οποία επαρκεί για την κάλυψη όλου του πληθυσμού και με το δεδομένο ότι χρειάζονται δυο δόσεις για κάθε άνθρωπο.

*Πηγή: in.gr