Επεισόδια, προσαγωγές και πρόστιμα στην Ξάνθη στη συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο [βίντεο]

Η Αστυνομία προχώρησε σε 29 προσαγωγές και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ-Συγκέντρωση και έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης με αίτημα την απελευθέρωση των προσαχθέντων

Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης 17 Νοεμβρίου 2020 στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης ανάμεσα σε δυνάμεις της Αστυνομίας και ομάδα διαδηλωτών η οποία πραγματοποιούσε κινητοποίηση για το Πολυτεχνείο.

Ο απολογισμός είναι συμπλοκές, 29 προσαγωγές και ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ για «σπάσιμο» των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού. Ακολούθησε συγκέντρωση έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, με τους διαδηλωτές να ζητούν να αφεθούν ελεύθεροι όσοι είχαν προσαχθεί, κάτι το οποίο έγινε λίγη ώρα αργότερα.

Δείτε βίντεο από τα επεισόδια στην Ξάνθη

*Πηγή: xanthinea.gr

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για τα γεγονότα στην Ξάνθη

Ανακοινώνεται ότι την 17:15 ώρα, ομάδα ατόμων συγκεντρώθηκε ξαφνικά από διάφορα σημεία, σε μικρή απόσταση από την πλατεία Δημοκρατίας στην Ξάνθη και εγκλωβίστηκε από τις υπάρχουσες στον χώρο αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να αποτραπεί η πορεία προς την παραπάνω πλατεία.

Πραγματοποιήθηκαν 29 προσαγωγές και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ.

Μετά την επιβολή προστίμων τα άτομα αποχώρησαν ειρηνικά. Δεν έγινε χρήση δακρυγόνων μέσων.