Πέθανε η Χρυσούλα Βακιρτζή

Η 59χρονη λογοτέχνις νοσηλεύτηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας και μετέπειτα σε ιδιωτική κλινική της Καβάλας

Το πρωί της Τετάρτης 18 Νοεμβρίου 2020 έφυγε από τη ζωή η Καβαλιώτισσα συγγραφέας και ποιήτρια, Χρυσούλα Βακιρτζή η οποία τους τελευταίους μήνες παρουσίαζε ραγδαία επιδείνωση της υγείας της, έχοντας διαγνωστεί με καρκίνο. Ήταν 59 ετών.

Η Χρυσούλα Βακιρτζή νοσηλεύτηκε τους τελευταίους δύο μήνες στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, ενώ από το περασμένο Σάββατο βρίσκονταν σε ιδιωτική κλινική της πόλης όπου και τελικά κατέληξε.

Στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου είχε προγραμματιστεί να παρουσιαστεί στη Δημοτική Βιβιλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» το τελευταίο βιβλίο της Βακιρτζή «Η Εγνατία Οδός μου», μια συλλογή διηγημάτων, ωστόσο η εκδήλωση δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ λόγω «ξαφνικής ασθένειας» της συγγραφέως.

Το βιογραφικό της

Η Χρυσούλα Βακιρτζή γεννήθηκε στην Καβάλα όπου και κατοικεί. Από πολύ νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με την ποίηση, την αρθρογραφία και το πεζογράφημα. Διηγήματά της, καθώς και πεζά κείμενά της, έχουν διακριθεί από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Επίσης ήταν ιδρυτής και επίσημος εκπρόσωπος στην Ελλάδα ενός συλλόγου που αφορά τη σπάνια Πάθηση του Αλφισμού.

Σπούδασε Αγγλικά, δημοσιογραφία, δημόσιες σχέσεις και ήταν κάτοχος πτυχίου ψυχολογίας, ενώ η Ελληνική Ψυχολογική Εταιρία την έχει ανακηρύξει Επίτιμο Μέλος της.

Έχουν εκδοθεί 7 ποιητικές συλλογές της και ένα βιβλίο με δημοσιευμένες βιβλιοκριτικές της, που αφορούν τη σύγχρονη ελληνική και παγκόσμια λογοτεχνία. «Η Εγνατία Οδός μου» είναι η πρώτη σειρά διηγημάτων της.
[Πηγή: biblionet.gr]