Κορονοϊός: Σάκους νεκρών Covid-19 προμηθεύεται το Νοσοκομείο Καβάλας [έγγραφο]

Ντίνος Κλειτσιώτης: «Οφείλουμε να είμαστε καλά προετοιμασμένοι για όλα» - Αναλυτικά ποια είναι η «εικόνα» των «κορονο-κλινικών» του ΓΝΚ σήμερα - Αισιοδοξία Διοικητή για τη σταθεροποίηση των περιστατικών Covid-19

Τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020 η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας έλαβε την απόφαση [με αριθμό πρωτοκόλλου 1527] πίστωσης ποσού 1.135,34 ευρώ για την προμήθεια σάκων νεκρών Covid.

Πρόκειται για ειδικούς σάκους όπου τοποθετούνται οι σοροί των ασθενών που έχουν καταλήξει νοσώντας από τον νέο κορονοϊό και η διαδικασία αποτελεί μέρος του ειδικού υγειονομικού πρωτοκόλλου που ακολουθείται σε αυτές τις περιπτώσεις θανάτων, όπως αντίστοιχα συμβαίνει και με την ταφή κτλ.

Διαβάστε την απόφαση της Διοίκησης του ΓΝΚ για προμήθεια σάκων νεκρών Covid:

Όπως επισημαίνει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας στο ειδικό έντυπο οδηγιών για τη «διαχείριση νεκρών σωμάτων»: «Όλα τα νεκρά σώματα δυνητικά μπορεί να είναι μολυσματικά. Αν και τα περισσότερα παθογόνα δεν μεταδίδονται από νεκρά σώματα σε υγιή άτομα, κάποια από αυτά μπορεί να μεταδοθούν μέσω επαφής με βιολογικά υγρά ή ιστούς του νεκρού σώματος. Με στόχο την ελαχιστοποίηση της μετάδοσης επιβεβαιωμένου ή όχι μεταδοτικού νοσήματος, η διαχείριση των νεκρών σωμάτων πρέπει να γίνεται πάντα με αυστηρή τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας».

Διαβάστε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ πατώντας εδώ

Μιλώντας στο KAVALA POST ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης είπε ότι η συγκεκριμένη προμήθεια είναι «τυπική» και πραγματοποιείται για κάθε ενδεχόμενο. «Οφείλουμε να είμαστε καλά προετοιμασμένοι για όλα και να τηρούμε όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν οριστεί στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας», σημείωσε.

Κορονοϊός: Ποια η «εικόνα» του Νοσοκομείου Καβάλας σήμερα

Μετά και την πρόσφατη, τρίτη κατά σειρά, επέκταση της «κορονο-κλινικής» του Νοσοκομείου μας, το ΓΝΚ διαθέτει σήμερα συνολικά 160 διαθέσιμες κλίνες για νοσηλεία περιστατικών με Covid-19 από τις οποίες, μέχρι και το μεσημέρι της Τετάρτης 18 Νοεμβρίου 2020, είναι «κατειλημμένες» οι 101.

Επίσης, 12 ασθενείς -όσοι και οι διαθέσιμες κλίνες- νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Covid-19 του Νοσοκομείου.

Ο κ. Κλειτσιώτης δήλωσε επίσης την αισιοδοξία του, καθώς τα νέα περιστατικά κορονοϊού που καταφθάνουν στο Νοσοκομείο μπορεί να μην έχουν μειωθεί δραστικά μετά την «έκρηξη» των τελευταίων ημερών, ωστόσο παρατηρείται μία σταθεροποίησή τους, γεγονός που αφήνει περιθώρια ελπίδας να μειωθούν οι καμπύλες το αμέσως επόμενο διάστημα.