Τηλεκπαίδευση στα Δημοτικά: «Κράσαρε» το σύστημα-Τι αναφέρει το Υπουργείο Παιδείας

Σε πολλές περιπτώσεις το μάθημα έγινε κανονικά την πρώτη ώρα και οι δυσκολίες άρχισαν να παρουσιάζονται με την έναρξη της δεύτερης διδακτικής ώρας-Προβλήματα και στην Καβάλα

Προβλήματα εντοπίστηκαν κατά την πρώτη μέρα εφαρμογής της τηλεκπαίδευσης στα Δημοτικά Σχολεία, καθώς το σύστημα Webex «κατέρρευσε» είτε άπαξ είτε «πετούσε» έξω τους χρήστες ανά τακτά διαστήματα με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η διαδικτυακή επικοινωνία μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών.

Σε άλλες περιπτώσεις το μάθημα έγινε κανονικά την πρώτη ώρα και οι δυσκολίες άρχισαν να παρουσιάζονται με την έναρξη της δεύτερης διδακτικής ώρας, φαινόμενο το οποίο παρατηρήθηκε και στα περισσότερα σχολεία της Καβάλας.

Το πρόβλημα εντείνεται ακόμα περισσότερο, με το δεδομένο ότι η πλειοψηφία των γονέων των οποίων τα παιδιά φοιτούν στο Δημοτικό εργάζονται από το σπίτι με αποτέλεσμα να υπερφορτώνεται το δίκτυο.

Ομαλή η ροή των μαθημάτων μέσω τηλεκπαίδευσης σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας

Περισσότερα από 47.000 τμήματα Δημοτικού και Νηπιαγωγείου συνδέθηκαν την ίδια στιγμή και πραγματοποίησαν τηλεκπαίδευση, σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας. Ο παραπάνω αριθμός αντιστοιχεί σε περίπου 700.000 μαθητές.

Όσο για περιπτώσεις που αναφέρουν προβλήματα στη σύνδεση με την πλατφόρμα του Webex, πηγές του υπουργείου Παιδείας τις χαρακτήρισαν «μεμονωμένες» και επισήμαναν ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα κεντρικά, ούτε στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, ούτε στην πλατφόρμα Webex.