Νίκη Κεραμέως: Έτσι θα ανοίξουν ξανά τα σχολεία

«Οι μελέτες έδειξαν ότι τα σχολεία δεν αποτελούν εστίες διασποράς του κορονοϊού» ανέφερε η υπουργός Παιδείας-Πότε αναμένεται το άνοιγμα των σχολείων με τα μέχρι τώρα επιδημιολογικά δεδομένα

Στον τρόπο που θα ανοίξουν ξανά τα σχολεία όλων των βαθμίδων όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Όπως είπε η υπουργός, είναι πιθανό να ανοίξουν πρώτα τα Δημοτικά και σε επόμενη φάση τα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

«Οι μελέτες έδειξαν ότι τα σχολεία δεν αποτελούν εστίες διασποράς του ιού και τα σχολεία έκλεισαν για να περιοριστεί η κινητικότητα των ενηλίκων. Στόχος μας και προτεραιότητα είναι να ανοίξουν τα σχολεία και υπάρχει η πιθανότητα πρώτα να ανοίξουν τα Δημοτικά και μετά τα Γυμνάσια και τα Λύκεια», είπε στον ΑΝΤ1 η κ. Κεραμέως, ενώ διευκρίνισε ότι σε κάθε περίπτωση ο χρόνος στον οποίο θα υλοποιηθεί η επαναλειτουργία των σχολείων εξαρτάται από τους λοιμωξιολόγους.

«Δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να αντικαταστήσει την δια ζώσης διδασκαλία, αλλά όσο οι ειδικοί μας λένε ότι πρέπει να μείνουν κλειστά τα σχολεία, είναι αναγκαστική η τηλεκπαίδευση», τόνισε η υπουργός (Πηγή: ipaidia.gr).

Πότε αναμένεται το άνοιγμα των σχολείων

Η πιθανότερη ημερομηνία επαναλειτουργίας των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων είναι η Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020, ενώ η κυβέρνηση, παρακολουθώντας τα επιδημιολογικά δεδομένα, προσανατολίζεται στο άνοιγμα Λυκείων και Γυμνασίων σε δεύτερη φάση, μαζί με το λιανεμπόριο.