Κορονοϊός, Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας: Μεγάλη ανάγκη για προσφορά αίματος

«Θερμή» έκκληση για προσφορά αίματος σε νέους και παλιούς αιμοδότες - Διαβάστε πώς μπορείτε να προσφέρετε ένα «δώρο ζωής» στους συνανθρώπους μας

Ηπανδημία του κορονοϊού έχει «χτυπήσει» και τα αποθέματα του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας σε αίμα, με τη Διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος να απευθύνει «θερμή έκκληση» προς πάσα κατεύθυνση σε μια περίοδο που το Σύστημα Υγείας «δοκιμάζεται».

Στο πλαίσιο της άμεσης ανάγκης να «ενισχυθούν» οι «τράπεζες» αίματος του ΓΝΚ, η Διοίκηση εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση, καλώντας παλιούς και νέους αιμοδότες να προσέρχονται -κατόπιν ραντεβού- στο φουαγιέ του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας [πρώην Νομαρχία].

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης-έκκλησης της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

«Η πανδημία από τον ιό του Covid -19 έχει σοβαρότατη επίπτωση και στα αποθέματα αίματος του τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου μας τα οποία έχουν μειωθεί δραματικά. Πολλοί αιμοδότες διστάζουν να προσέλθουν στο Νοσοκομείο και κάποιοι άλλοι αιμοδότες μπορεί να νοσούν από τον ιό Covid -19 ή μπορεί να βρίσκονται σε καραντίνα.

Ειδικά αυτή την περίοδο που το σύστημα Υγείας δοκιμάζεται η ανάγκη για προσφορά αίματος είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Απευθύνουμε θερμή έκκληση σε νέους και τακτικούς αιμοδότες να συνεχίσουν να προσφέρουν το δώρο ζωής για τους συνανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

Όσοι αιμοδότες έχουν τη δυνατότητα μπορούν να προσέρχονται στο Φουαγιέ στου Διοικητηρίου κατά τις ώρες 09:00 έως 13:30 το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020 και κάθε Πέμπτη από τις 3 Δεκεμβρίου 2020.

Κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο 2513501867 σε εργάσιμες ημέρες. Θα τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας για αποφυγή μετάδοσης του ιού».