Καβάλα: Έμπαιναν σε αυλές σπιτιών για να… συμπληρώσουν χαρτί μετακίνησης μόλις εθεάθη αστυνομικό μπλόκο

Το περιστατικό συνέβη σε γειτονιά της Καβάλας πρωινές ώρες, με τους «στερούντες» άδειας μετακίνησης είτε να συμπληρώνουν χαρτί «στο πόδι» είτε να περιμένουν... αποκλεισμένοι σε αυλές άλλων σπιτιών μέχρι να φύγει το μπλόκο

Ιστορίες καθημερινής τρέλας γεννάει διαρκώς η καθημερινότητα του lockdown. Μία από αυτές διαδραματίστηκε σε γειτονιά της Καβάλας, όταν «έσκασε» μπλόκο της αστυνομίας για τη διενέργεια των τυπικών ελέγχων όσον αφορά την τήρηση των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού Covid-19.

Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες, κάτοικοι της γειτονιάς οι οποίοι συνήθιζαν να «πετάγονται» το πρωί για προμήθεια τροφίμων σε γειτονικά μίνι μάρκετ χωρίς να συμπληρώσουν χαρτί μετακίνησης ή να στείλουν μήνυμα στο 13033 -μιας και η απόσταση η οποία απαιτούνταν να διανύσουν από το σπίτι τους ήταν πολύ μικρή– την… πάτησαν, καθώς την ώρα που έκαναν τις αγορές τους εθεάθη μπλόκο της αστυνομίας στη γειτονιά.

Το αποτέλεσμα ήταν να «αποκλειστούν» και να μπαίνουν σε… αυλές σπιτιών είτε για να συμπληρώσουν «στο πόδι» το χαρτί μετακίνησης είτε για να περιμένουν μέχρι να φύγει το μπλόκο για να μεταβούν στο σπίτι τους.

Συμβαίνουν και αυτά…