Κορονοϊός: Τι έδειξαν τα Rapid Tests του ΕΟΔΥ στο λιμάνι της Καβάλας

Στο 2,66% η θετικότητα με βάση τα τεστ που διενεργήθηκαν - Το «ευχαριστώ» του Θόδωρου Μουριάδη στον Νίκο Παναγιωτόπουλο για το «έντονο ενδιαφέρον του»

Χαμηλότερη των προσδοκιών αποδείχτηκε η συμμετοχή των Καβαλιωτών στα μαζικά τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου [Rapid Tests] για τον νέο κορονοϊό που διοργάνωσε το πρωί της Πέμπτης 26 Νοεμβρίου 2020 ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στο λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» με τη διαδικασία drive-through, με τους πολίτες, δηλαδή να προσέρχονται για έλεγχο μέσα από τα αυτοκίνητά τους [διαβάστε περισσότερα και δείτε φωτογραφίες πατώντας εδώ].

Και ενώ αρχικά η «κίνηση» στο λιμάνι ήταν αυξημένη με τα πρώτα αυτοκίνητα να δημιουργούν ουρά, η κίνηση αυτή «έπεφτε» όσο περνούσε η ώρα. Συνολικά, στον «σταθμό» του κλιμακίου του ΕΟΔΥ για έλεγχο κορονοϊού προσήλθαν 225 Καβαλιώτες, αριθμός σχετικά χαμηλός σε σχέση με τον πληθυσμό.

Από τα ισάριθμα [225] τεστ που διενεργήθηκαν, θετικά «βγήκαν» μόλις τα 6, διαμορφώνοντας τον δείκτη θετικότητας στο 2,66%.

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Καβάλας αναφέρει επίσης ότι «για τη διενέργεια των rapid tests, με τη μέθοδο Drive Through, καθοριστικής σημασίας ήταν η παρέμβαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος επέδειξε έντονο ενδιαφέρον για την αντιμετώπιση της ραγδαίας μεταβολής των επιδημιολογικών δεδομένων στην ΠΕ Καβάλας το τελευταίο χρονικό διάστημα».