Ξεκίνησε η παραλαβή των αντιγριπικών εμβολίων από τα φαρμακεία της Καβάλας

Το εμβόλιο γίνεται σε φαρμακείο-Τι είπε για το θέμα η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καβάλας, Σίσσυ Ρακιτζή και τι σχολίασε για τις ελλείψεις

Μετά από αρκετό καιρό οι Καβαλιώτες οι οποίοι περίμεναν να εμβολιαστούν με το εμβόλιο κατά της γρίπης μπορούν επιτέλους να το κάνουν. Και αυτό γιατί, όπως είπε η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καβάλας, Σίσσυ Ρακιτζή, τα εμβόλια που περίμεναν τα φαρμακεία έχουν έρθει από την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020.

Σε δηλώσεις της στον ALPHA Radio 88,6 η κ. Ρακιτζή είπε: «Είναι γεγονός πως όσον αφορά τα εμβόλια η ταλαιπωρία συνεχίζεται. Άρχισε να γίνεται βέβαια η εισαγωγή του υπολοίπου από τα 4 εκ. εμβόλια που ήταν έτσι και αλλιώς σε παραγγελία μια και μιλάμε για την τελευταία παρτίδα των φετινών εμβολίων και άρχισε η παραλαβή τμηματικά. Βέβαια αυτά τα εμβόλια είναι ήδη από συνταγές και θα πάνε σε ασθενείς. Όποιος έχει ανάγκη εμβολίου, αν πάει στα φαρμακεία του Νομού μπορεί να βρει κάποιο εμβόλιο. Έχουν συνταγογραφηθεί 6,5 εκ. εμβόλια και αυτά για τα οποία ολοκληρώνεται η παραγγελία από το ελληνικό κράτος είναι 4.2 εκ., άρα μιλάμε για μια διαφορά που δεν θα καλυφθεί 100%. Όμως δεν έχουμε ακόμη απάντηση από το υπουργείο Υγείας στο αίτημα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου εάν μπορέσουμε και καταφέρουμε μια έξτρα εισαγωγή εμβολίων πέρα από τη γνωστή ποσότητα. Αν τα καταφέρουμε, τότε αυτά θα διατεθούν στην αγορά για τους ασφαλισμένους οι οποίοι δεν κατάφεραν να πάρουν το εμβόλιο. Εμείς δεν έχουμε καμία ευθύνη ως φαρμακοποιοί, ενώ κάναμε ήδη εισηγήσεις στο υπουργείο, ώστε να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο ελέω έλλειψης. Το εμβόλιο γίνεται σε φαρμακείο, μιας και όλα τα φαρμακεία της Ελλάδος έχουμε πιστοποιηθεί για κάτι τέτοιοι».