Άγγελος Μπίνης από Καβάλα: Θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι για τα μέτρα ενάντια στον κορονοϊό

Ο επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας συμμετείχε σε σύσκεψη φορέων στο Δημαρχείο της Καβάλας-Πιθανή επίσκεψη και του υφυπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη

Στην Καβάλα βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 2 Δεκεμβρίου 2020 ο επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης, προκειμένου να λάβει μέρος σε σύσκεψη εκπροσώπων φορέων για την εφαρμογή των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Σε δηλώσεις του πριν τη σύσκεψη η οποία φιλοξενείται στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας στο Δημαρχείο της πόλης, ο κ. Μπίνης σχολίασε ότι η παραβίαση των μέτρων «συνιστά ιδιαίτερη κοινωνική απαξία και εμείς είμαστε η δεύτερη γραμμή άμυνας για να υποστηρίξουμε την προσπάθεια των γιατρών και των νοσηλευτών».

Ο κ. Μπίνης προανήγγειλε αύξηση των ελέγχων, ιδιαίτερα στη βόρεια Ελλάδα όπου η διασπορά του ιού είναι μεγαλύτερη. «Δεν χαίρονται οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να επιβάλλουν πρόστιμα. Το τελευταίο καταφύγιο είναι τα μέτρα. Εμείς αξιοποιούμε τις συνέργειες και αξιολογούμε τα αποτελέσματα των ελέγχων, ενώ προσανατολιζόμαστε και στη λήψη μέτρων μη οριζόντιου χαρακτήρα, αλλά και σε στοχευμένους ελέγχους», ανέφερε ο κ. Μπίνης.

Σημειώνεται ότι ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης βρίσκεται σε περιοδεία στη βόρεια Ελλάδα και δεν αποκλείεται να επισκεφτεί και την Καβάλα στο πλαίσιο «αυτοψίας» στις μονάδες Υγείας της χώρας.