Κορονοϊός, «Προκόπειο»: Σε αυτό τον «πόλεμο» δεν έχει θέση η παραπληροφόρηση και οι αναλήθειες που γράφονται!

Επίσημη ανακοίνωση της Διοίκησης του Γηροκομείου της Μητρόπολης ΦΝΘ για τα κρούσματα του ιού στη Μονάδα - «Ο ιός έπληξε μεγάλο μέρος των τροφίμων μας, η πλειοψηφία αυτών αντιμετωπίζει την πάθηση με μετρίας εντάσεως ήπια συμπτώματα»

Στον απόηχο της πληθώρας των δημοσιευμάτων για την ύπαρξη δεκάδων κρουσμάτων κορονοϊού στο «Προκόπειο Ίδρυμα» της Καβάλας, των φημών για αριθμό νοσούντων που ίσως ξεπερνάει τα 50 άτομα και των καταγγελιών συγγενών θανόντων τροφίμων περί μη σωστής ενημέρωσης από τους υπευθύνος [διαβάστε περισσότερα εδώ], το Διοικητικό Συμβούλιο της Μονάδας εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση-απάντηση.

Σε αυτήν αναφέρεται ότι παρά την ευλαβική τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων, ο κορονοϊός «κατάφερε να εισβάλλει» στο Γηροκομείο που ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου και να προσβάλλει «μεγάλο μέρος των τροφίμων» του.

Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται συγκεκριμένος αριθμός τροφίμων νοσούντων από Covid-19 με τη Διοίκηση της Μονάδας να επικαλείται τη Νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων, ενώ εκφράζονται θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς των ανθρώπων που «έφυγαν» από τη ζωή.

Επίσης, στηλιτεύεται η δημοσίευση ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών τα οποία και χαρακτηρίζονται ως «παραπληροφόρηση και αναλήθειες» που δεν έχουν θέση σε έναν «άνευ προηγουμένου υγειονομικό πόλεμο».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του «Προκοπείου» Ιδρύματος.

Είναι ώρα μάχης και για όλους εμάς προέχει η προστασία των ανθρώπων που δοκιμάζονται από την πανδημία που πλήττει την πατρίδα μας…

«Η Διοίκηση της Μονάδος Φροντίδος Ηλικιωμένων και Χρονίως Πασχόντων “Ο ΑΓΙΟΣ ΣΙΛΑΣ” (ΝΠΙΔ) της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, μαζί με το προσωπικό του Ιδρύματος, από την αρχή της Πανδημίας έλαβε κάθε δυνατό μέτρο για την προστασία των φιλοξενουμένων ηλικιωμένων και χρονίως πασχόντων εξυπηρετούμενων συμπολιτών μας.

Τηρήθηκαν και τηρούνται με πολλή προσοχή και αυστηρότητα όλα τα μέτρα και τα πρωτόκολλα που προβλέπονται από την κειμένη νομοθεσία και αυτό το μαρτυρούν οι εκθέσεις όλων των ελεγκτικών οργάνων που συνεχώς επισκέπτονται και επιτηρούν την Μονάδα μας μέχρι σήμερα.

Δυστυχώς όπως σε πάρα πολλά υγειονομικά ιδρύματα της χώρας και της περιοχής μας ο ιός covid 19 κατάφερε, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού μας, το οποίο ευχαριστούμε ευγνωμόνως, να εισβάλει και να πλήξει και τη μονάδα μας, με την τραγική απώλεια τροφίμων μας, γεγονός για το οποίο λυπούμεθα βαθύτατα, και εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας προς τους οικείους τους.

Η αυξημένη μεταδοτικότητα του ιού αυτού και η απρόβλεπτη εξέλιξή του έπληξε μεγάλο μέρος των τροφίμων μας, ωστόσο μέχρι και σήμερα η πλειοψηφία αυτών αντιμετωπίζει την πάθηση με μετρίας εντάσεως ήπια συμπτώματα, χάρη στην ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα που από την πρώτη στιγμή απρόσκοπτα και αδειαλείπτως λαμβάνουν.

Η Νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων δεν μας επιτρέπει να δώσουμε περισσότερα στοιχεία δημοσίως, ωστόσο όλα είναι κάθε στιγμή και ώρα στη διάθεση των υπευθύνων και αρμοδίων ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους. Οι συγγενείς των τροφίμων μας έχουν ανά πάσα στιγμή την σχετική ενημέρωση από τους αρμοδίους θεράποντες και τηλεφωνικώς επικοινωνούν με τους δικούς τους ανθρώπους όποτε το θελήσουν.

Σε αυτό τον άνευ προηγούμενο υγειονομικό πόλεμο για την διατήρηση της ζωής και της δημοσίας υγείας, δεν έχει καμμία θέση η παραπληροφόρηση και οι αναλήθειες που με λύπη παρακολουθούμε να γράφονται τις τελευταίες ημέρες. Είναι ώρα μάχης και για όλους εμάς προέχει η προστασία των ανθρώπων που δοκιμάζονται από την Πανδημία που πλήττει την πατρίδα μας, την περιοχή μας και το Ἰδρυμά μας και προς αυτό το σκοπό νυχθημερόν εργαζόμαστε.

Ευχαριστούμε για την άριστη συνεργασία τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας και το Ιατρικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό του, τον Διευθυντή-Νομίατρο και τους υπευθύνους συνεργάτες της Δημοσίας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητος Καβάλας, όπως επίσης και τον Διευθυντή και τους συνεργάτες του Παραρτήματος ΕΚΑΒ της Καβάλας, μαζί με όλους τους αρμοδίους εργαζομένους σε αυτό».

Το Διοικητικό Συμβούλιο