Κορονοϊός, Καβάλα: «Συναγερμός» στο Κέντρο Πρόνοιας. Υπάλληλος «βγήκε» θετικός

Στις εγκαταστάσεις του Κέντρου βρίσκεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ - Θα διενεργηθούν Rapid Tests σε όλο το προσωπικό της Μονάδας

Την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020 έγινε γνωστό ότι διοικητικός υπάλληλος του παραρτήματος Καβάλας του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης είναι θετικός στον νέο κορονοϊό, γεγονός που αυτόματα σήμανε «συναγερμό» στις τάξεις της Διοίκησης του ΚΚΠΠ-ΑΜΘ.

Άμεσα ενημερώθηκε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας και το μεσημέρι της Πέμπτης 3 Δεκεμβρίου 2020 κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρεθεί στις εγκαταστάσεις του Κέντρου στον Άγιο Λουκά για να υποβάλλει σε τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου [Rapid Tests] για κορονοϊό το σύνολο του διοικητικού προσωπικού τόσο της Πρόνοιας όσο και της «Παιδόπολης».

Σημειώνεται ότι ο εν λόγω υπάλληλος δεν έρχονταν σε επαφή με τα παιδιά που φιλοξενούνται στην «Παιδόπολη», γεγονός που προκαλεί -προς το παρόν, τουλάχιστον- εφησυχασμό σε ό,τι αφορά την πιθανότητα να έχουν μολυνθεί. Ωστόσο, ο ασθενής είχε επαφή με άλλους διοικητικούς υπαλλήλους της «Παιδόπολης»…

Τα αποτελέσματα των Rapid Tests θα «δείξουν» εάν υπάρχει κάποιος ουσιαστικός λόγος ανησυχίας. Ενδεχόμενα, εάν ο αριθμός των «θετικών» το δικαιολογεί, οι υπάλληλοι να χρειαστεί να υποβληθούν, σε δεύτερο χρόνο, και σε μοριακά τεστ κορονοϊού.