Καβάλα: Έχασε τον πατέρα της από κορονοϊό και δεν μπόρεσε ούτε να τον θάψει γιατί νοσεί η ίδια

Ένα οικογενειακό δράμα στην εποχή της πανδημίας που αναδεικνύει τη «μοναχικότητα» της νόσου που, αρκετές φορές, φτάνει μέχρι τον θάνατο

Ηκεντρική φωτογραφία αυτού του ρεπορτάζ δεν είναι από την Καβάλα [είναι στιγμιότυπο από την πρώτη κηδεία ασθενή με κορονοϊό που έγινε στην Ελλάδα τον περασμένο Μάρτιο, στην Αμαλιάδα], ωστόσο η δραματική ιστορία που αποτυπώνεται εδώ, είναι.

Την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020 «έφυγε» από τη ζωή ένας 80χρονος Καβαλιώτης ο οποίος είχε διαγνωστεί θετικός στον κορονοϊό. Ο συμπολίτης μας είχε ένα σχετικά «βεβαρυμένο» ιατρικό ιστορικό, ωστόσο ήταν «λειτουργικός» στην καθημερινότητά του και απολάμβανε τη ζωή κοντά στη σύζυγο, το παιδί και την εγγονή του.

Περίπου μια εβδομάδα μετά την εισαγωγή του στην «κορονο-κλινική» του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, ο άνθρωπος αυτός κατέληξε. Δυστυχώς όμως, εξέθεσε στον ιό τόσο την κόρη του όσο και τη σύζυγό του οι οποίες αυτήν τη στιγμή νοσούν και βρίσκονται σε «καραντίνα» στο σπίτι τους.

Πολλοί έχουν μιλήσει για τη «μοναχικότητα» της νόσου του κορονοϊού, αναφερόμενοι κυρίως στον κατ’ οίκον περιορισμό των νοσούντων, ωστόσο υπάρχει και η διάσταση της απώλειας που επίσης «φέρει» το στοιχείο της μοναχικότητας.

Ο 80χρονος συμπολίτης μας κηδεύτηκε το πρωί της Πέμπτης 3 Δεκεμβρίου 2020 από τον γαμπρό του, το μοναδικό άτομο του στενού οικογενειακού του κύκλου που μέχρι στιγμής δεν νοσεί.

Η μοναχοκόρη του αλλά και η σύζυγός του δεν είχαν την ευκαιρία να «αποχαιρετήσουν» τον άνθρωπό τους, αφού, βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ και των σχετικών υγειονομικών πρωτοκόλλων, βρίσκονται σε «καραντίνα» στο σπίτι τους…