Καβάλα: Παρεμβάσεις σε γειτονιές της πόλης ενάντια στις φόλες [βίντεο]

Τα περιστατικά με τη θανάτωση ζώων το τελευταίο διάστημα «έβγαλε» και πάλι στους δρόμους τα μέλη της Συνέλευσης Ενάντια στις Φόλες-«Κάποια στιγμή οι δολοφόνοι δεν θα είναι τόσο τυχεροί»: Το μήνυμα της ομάδας

Πριν από μερικές μέρες άγνωστοι εγκληματίες θανάτωσαν με φόλες αδέσποτα ζωάκια στην Καβάλα στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής και στην Κηπούπολη, αλλά και δεσποζόμενα, χωρίς να διστάσουν να πετάξουν φόλες ακόμη και μέσα σε αυλές σπιτιών.

Μέλη της Συνέλευσης Ενάντια στις Φόλες εξόρμησαν για ακόμη μια φορά, έγραψαν συνθήματα με τη μορφή stencil και κόλλησαν αφίσες σε διάφορα σημεία στις εν λόγω περιοχές, υπενθυμίζοντας και πάλι ότι δεν θα μένουν «με σταυρωμένα τα χέρια» απέναντι στη θανάτωση και στον βασανισμό των ζώων.

Το μήνυμα της ομάδας

Για άλλη μια φορά, οι μικροί τετράποδοι φίλοι μας έγιναν στόχος ανεγκέφαλων. Αυτήν τη φορά πέταξαν φόλες και σε αυλές σπιτιών. Τα κρούσματα σημειώθηκαν στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, πίσω από το μνημείο της γενοκτονίας των Ποντίων και στην Κηπούπολη επί της οδού Μεσημβρίας.

Και στις δύο περιοχές έχουν σημειωθεί ξανά περιστατικά με φόλες σε αδέσποτα. Επισκεφτήκαμε τις περιοχές αυτές και κάναμε γνωστό στους πιθανούς δράστες, πως δεν περιμένουμε να τους δει κάποιος για να τους καταγγείλει, αλλά ότι θα τους βρούμε.

Το θράσος των δολοφόνων και η αδιαφορία των γειτόνων, αλλά και της τοπικής κοινωνίας, έχουν οδηγήσει στην αύξηση των κρουσμάτων, τόσο μέσα στην πόλη της Καβάλας όσο και στους γύρω δήμους.

Να είναι σίγουροι όμως, πως κάποια στιγμή οι δολοφόνοι δεν θα είναι τόσο τυχεροί και θα εύχονται να τους επιβληθούν χρηματικά πρόστιμα και φυλακίσεις, από το να πέσουν στα χέρια μας.

Αυτή η εξόρμηση είναι αφιερωμένη στη Riska και σε όλους τους τετράποδους φίλους μας που δολοφονήθηκαν, ως ελάχιστη πράξη συγνώμης και συγχώρεσης από το πιο βάρβαρο είδος πάνω στη Γη, τον άνθρωπο. -Συνέλευση Ενάντια στις Φόλες ΣΥΝ.Ε.ΦΟ.-

Δείτε βίντεο από τις παρεμβάσεις