Κορονοϊός, Καβάλα: Στην «εντατική» το Ακτινολογικό του Νοσοκομείου. 3+3 εργαζόμενοι «θετικοί»

Δήλωση Κλειτσιώτη: «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται έτσι ώστε να παραμείνει στελεχωμένο το Τμήμα»

Οκορονοϊός «δοκιμάζει» το τελευταίο διάστημα με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο [και] το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. Εκτός από την ασφυκτική πίεση στις «κορονο-κλινικές» και τη ΜΕΘ-Covid κλινική, ο ιός -εύλογα- «χτυπάει» και το προσωπικό, υγειονομικό και διοικητικό, με την «οικογένεια» του ΓΝΚ να «μετράει» ήδη δύο απώλειες σε ζωές μελών της [διαβάστε περισσότερα εδώ και εδώ].

Σε ιδιαίτερα δεινή θέση βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα και το Ακτινολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου, αφού έξι (6) στελέχη του, τρεις ιατροί και τρεις τεχνολόγοι, βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό και είναι σε «καραντίνα».

Πρόκειται για έναν γιατρό μόνιμο και για δύο «επισκέπτες» γιατρούς που υπηρετούν στο Κέντρο Υγείας Καβάλας [πρώην ΙΚΑ] και στο Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης οι οποίοι όμως καλύπταν εφημερίες του Ακτινολογικού του Νοσοκομείου μας.

Να σημειωθεί ότι μόλις προ ημερών επέστρεψε από κατ’ οίκον περιορισμό ένας τεχνολόγος του ίδιου Τμήματος ο οποίος νόσησε και, ευτυχώς, επανήλθε υγιής στην εργασία του.

Ωστόσο, η «απώλεια» τριών ιατρών σημαίνει ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τη λειτουργία του Ακτινολογικού, αφού αν ο και τέταρτος ή, παρ’ ελπίδα, και πέμπτος ιατρός «βγει» θετικός, δεν θα μπορούν να «βγαίνουν» οι απαραίτητες εφημερίες του μήνα.

«Γνωρίζουμε την κατάσταση και να είστε βέβαιοι ότι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μην υπάρξει καμία δυσλειτουργία του Ακτινολογικού», δήλωσε στο KAVALA POST ο Διοικητής του ΓΝΚ Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης, γνωστοποιώντας ότι για την κατάσταση έχει ήδη ενημερωθεί η 4η Υγειονομική Περιφέρεια μαζί με την κατάθεση αιτήματος για άμεση «κάλυψη» των θέσεων που είναι «εκτός» είτε με αποσπάσεις είτε με μετακινήσεις.

«Το ευχάριστο είναι ότι οι άνθρωποί μας του Ακτινολογικού που νοσούν είναι καλά στην υγεία τους και βρίσκονται στα σπίτια τους», συμπλήρωσε ο κ. Κλειτσιώτης, για έναν νέο «πονοκέφαλο» που έρχεται να προστεθεί στη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας εν μέσω υγειονομικού «πολέμου».