Νοσοκομειακοί γιατροί Καβάλας κατά Κικίλια: Προσπαθεί να διχάσει το προσωπικό του ΕΣΥ…

Η Ένωση των Γιατρών ΕΣΥ Καβάλας αντιτίθεται στο «επιλεκτικό» έκτακτο επίδομα του Υπουργείου Υγείας και στη δημιουργία γιατρών «δύο ταχυτήτων»

Για προσπάθεια διχασμού του ιατρικού κόσμου που υπηρετεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας κατηγορούν τον Βασίλη Κικίλια οι νοσοκομειακοί γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας και ζητούν από τον υπουργό Υγείας να πράξει το αυτονόητο, να εντάξει, δηλαδή, στο έκτακτο επίδομα που πρόσφατα ανακοίνωσε όλους τους γιατρούς αλλά και το λοιπό προσωπικό που δίνει τη «μάχη» με την πανδημία στην πρώτη γραμμή.

Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Καβάλας καταγγέλλει επίσης τον κ. Κικίλια και για τις πρόσφατες δηλώσεις του στα ΜΜΕ αναφορικά με το «πρόβλημα» της πόλης της Δράμας και ζητά το Υπουργείο Υγείας να προχωρήσει άμεσα σε στελέχωση των νοσοκομείων με προσλήψεις και «όχι με ημίμετρα».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΕΓΕΣΥΚ.

«Το ΔΣ της ΕΓΕΣΥΚ εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στην απόφαση  του Υπουργείου Υγείας να καταβάλει έκτακτο επίδομα μόνο στους υγειονομικούς των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και όχι στο σύνολο των υγειονομικών που αγωνίζονται 9 μήνες τώρα στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Αν και το ποσό δεν αντιστοιχεί σε καμιά περίπτωση στο μέγεθος της προσπάθειας των γιατρών παρόλα αυτά έστω και σε συμβολικό επίπεδο το Υπουργείο αρνείται ακόμη και αυτό το στοιχειώδες, τους προσβάλλει, τους απαξιεί, ενώ παράλληλα επιχειρεί να διχάσει την πιο κρίσιμη ώρα τον ιατρικό κόσμο διαχωρίζοντάς τους γιατρούς σε προνομιούχους και μη.

Το ΔΣ της ΕΓΕΣΥΚ δηλώνει κατηγορηματικά πως ο ιατρικός κόσμος είναι μια γροθιά, αγωνιζόμαστε όλοι μαζί, και απαιτούμε μαζί με τους γιατρούς που οδηγούν τη μάχη από τις ΜΕΘ το Υπουργείο να πράξει το αυτονόητο και να συμπεριλάβει και το υπόλοιπο ιατρικό προσωπικό στο έκτακτο επίδομα.

Επίσης στο πλαίσιο της προσπάθειας διχασμού του ιατρικού κόσμου εντάσσεται και η πρόταση του υπουργού κυρίου Κικίλια να διπλασιάσει τις αποδοχές ιατρών που θα ενισχύσουν τα νοσοκομεία της Βορείου Ελλάδος, δημιουργώντας έτσι γιατρούς δύο ταχυτήτων, ενώ παράλληλα ευτελίζει το εθελοντικό πνεύμα και το αίσθημα αλληλεγγύης των συναδέλφων που έχουν πρόθεση να συνδράμουν στην προσπάθειά μας.

Τέλος στα παραπάνω απαράδεκτα προστίθεται και η απίστευτη δήλωση του κυρίου Κικίλια σύμφωνα με την οποία για την τραγική κατάσταση που βιώνει ο γειτονικός νομός Δράμας φταίει η πόλη και οι κάτοικοί της και όχι το γεγονός ότι διαχρονικά το νοσοκομείο της πόλης είναι εγκαταλελειμένο από τους κυβερνώντες, έχει τεράστια κενά σε προσωπικό και όλη αυτή την κατάσταση την πλήρωσαν με την υγεία τους και δυστυχώς ακόμη και με τη ζωή τους οι συνάδελφοί μας εκεί που εξακολουθούν να κρατάνε το νοσοκομείο όρθιο χωρίς την παραμικρή βοήθεια.

Καλό θα ήταν ο υπουργός να σταματήσει να κατηγορεί και να στοχοποιεί μια πόλη και τους κατοίκους της και να ξεκινήσει να τους εξασφαλίσει το αυτονόητο αγαθό της Υγείας με την ενίσχυση του νοσοκομείου. Και η ενίσχυση αυτή μεταφράζεται σε άμεσες προσλήψεις προσωπικού και όχι ημίμετρα αποσπάσεων γιατρών από το ήδη υποστελεχωμένο και επίσης σκληρά δοκιμαζόμενο Νοσοκομείο της Καβάλας».

Η Πρόεδρος
Κλαίρη Λαμπίρη
Ο Γραμματέας
Γιώργος Τεπελόπουλος