Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Καβάλας: Χριστουγεννιάτικες κάρτες μαθητών στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου

Στο σχολείο φοιτούν σήμερα 72 μαθητές και απασχολούνται 33 εκπαιδευτικοί

Με τις χειροποίητες χριστουγεννιάτικες κάρτες, που δημιούργησαν για μια ακόμη χρονιά, οι μαθητές του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου Καβάλας, θα ευχηθούν φέτος τις γιορτές στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, δηλώνοντας έτσι έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν για την περίθαλψη των νοσούντων από τον κορονοϊό.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Ειδικού Σχολείου Κυριάκος Παπαδόπουλος, «στόχος αυτής της πρωτοβουλίας που λάβαμε μαζί με τα παιδιά και τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, ήταν να στείλουμε το δικό μας μήνυμα αγάπης, ενσυναίσθησης και ενδιαφέροντος προς όλους εκείνους τους συνανθρώπους μας που δίνουν καθημερινά έναν μεγάλο αγώνα, ώστε να περιθάλψουν τους εκατοντάδες ανθρώπους που νοσούν από τον κορονοϊό. Είναι μια δύσκολη περίοδος και νομίζω πως πρέπει όλοι να είμαστε αλληλέγγυοι, ώστε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις δυσκολίες».

Στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Καβάλας φοιτούν σήμερα 72 μαθητές και απασχολούνται 33 εκπαιδευτικοί (όλων των ειδικοτήτων), ΕΕΠ και ΕΒΠ. Τα τμήματα είναι ολιγομελή και το εκπαιδευτικό προσωπικό, που διδάσκει σε αυτά, είναι εξειδικευμένο. Το σχολείο παρέχει -εκτός των άλλων- και επαγγελματική εκπαίδευση στους μαθητές με τη λειτουργία εργαστηρίων πληροφορικής, γεωπονίας, και κομμωτικής. Ωστόσο, η συνεχιζόμενη λειτουργία αυτού του είδους των σχολικών μονάδων, εν μέσω πανδημίας, προκαλεί προβληματισμό σε γονείς και εκπαιδευτικούς σε ό,τι αφορά την περίπτωση που κάποιος μαθητής νοσήσει και χρειαστεί να νοσηλευτεί.

Η κοινωνία στηρίζει το Ειδικό Σχολείο

Για μια ακόμη χρονιά, το Ειδικό Σχολείο θα στείλει και φέτος το δικό του εορταστικό μήνυμα ελπίδας και χαράς με τις εξαιρετικές δημιουργίες των μαθητών του από χριστουγεννιάτικες κατασκευές και ευχετήριες κάρτες. Μπορεί βέβαια να μη διοργανωθεί το μεγάλο χριστουγεννιάτικο bazaar στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπως τα προηγούμενα χρόνια που ήταν μια μεγάλη γιορτή δημιουργίας, αλλά οι τοπικοί φορείς και ο δήμος θα στηρίξουν έμπρακτα τα παιδιά συμβάλλοντας στη δική τους προσπάθεια για κοινωνικοποίηση, αυτόνομη διαβίωση, εξωστρέφεια και επικοινωνία.

«Με την ελπίδα», σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος, «ότι οι τυπωμένες ευχές στις κάρτες των παιδιών μας θα βγουν αληθινές, ευχόμαστε σε όλους Καλά Χριστούγεννα και αίσια έκβαση στη δύσκολη κατάσταση που όλοι μας βιώνουμε».

(Πηγή: makthes.gr)