Δημοτικό Σχολείο Ελαιοχωρίου Καβάλας: Και βραβείο και κοινωνικά μηνύματα «Γιατί έτσι τους καπνίζει» [βίντεο]

Οι μαθητές της ΣΤ' τάξης της χρονιάς 2019-2020 με δάσκαλο τον Ευθύμη Τζήμο διακρίθηκαν στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Ολυμπίας» για παιδιά και νέους-Το θέμα της ταινίας και το διαχρονικό πρόβλημα που πραγματεύεται

Διάκριση και 2ο βραβείο για το Δημοτικό Σχολείο Ελαιοχωρίου στην 20η Ευρωπαϊκή Συνάντησης Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Ολυμπίας» για παιδιά και νέους (20η Camera Zizanio).

Πρόκειται για τους μαθητές και τις μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης της εκπαιδευτικής χρονιάς 2019-2020 με δάσκαλο τον Ευθύμη Τζήμο οι οποίοι έλαβαν μέρος στο ελληνικό διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ και κέρδισαν το 2ο βραβείο στην κατηγορία Α, 4 έως 12 χρονών με την ταινία «Γιατί έτσι μας καπνίζει».

Σημειώνεται, δε, ότι στο Φεστιβάλ συμμετείχαν 188 ταινίες από 47 χώρες με επιλογή από 1.400.

Τα παιδιά του Ελαιοχωρίου, πέρα από τη διάκριση, πέρασαν διαχρονικά μηνύματα για ένα διαχρονικό πρόβλημα. Προβλημάτισαν και προβληματίστηκαν μέσα από το κινηματογραφικό project το οποίο δημιούργησαν πάνω σε ένα ζήτημα το οποίο άπτεται της υγείας και μαστίζει την κοινωνία μας και τους εφήβους ειδικότερα: Το τσιγάρο.

Μέσα από τα μάτια του Οδυσσέα, του ήρωα της ταινίας, προβληματιζόμαστε ως προς τα πρότυπα ενός εφήβου, τις καθημερινές του επιρροές και τα νεανικά του αδιέξοδα. Πώς μπορούν, τελικά, να οδηγήσουν όλα αυτά στο τσιγάρο και πώς μπορώ να βγω νικητής στη μάχη μαζί του; Οι απαντήσεις από τους μαθητές στο παρακάτω βίντεο

Δείτε την ταινία των μικρών μαθητών