Καβάλα: Η εξαφάνιση του Κωνσταντίνου Δασκάλου στο «Φως στο τούνελ». Νέα στοιχεία

Τι ειπώθηκε στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη για την εξαφάνιση του 40χρονου-Το ασημί τζιπάκι, οι πυροβολισμοί, το κλειστό κινητό και οι φωτογραφίες που «κατέβηκαν» από το Facebook-Έρευνες και στο Ασημακοπούλου

Στο επίκεντρο της εκπομπής «Φως στο τούνελ» με την Αγγελική Νικολούλη στην τηλεόραση του Alpha βρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής 11 Δεκεμβρίου 2020 η εξαφάνιση του Κωνσταντίνου Δασκάλου από την Καβάλα του οποίου τα ίχνη χάθηκαν την Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020 στην Καβάλα, ενώ την τελευταία φορά εθεάθη στην περιοχή του Περιγιαλίου [διαβάστε εδώ και εδώ].

Η έμπειρη δημοσιογράφος του αστυνομικού ρεπορτάζ και συγγραφέας, προσπάθησε μέσα από τη γνωστή εκπομπή να φέρει στο φως νέα στοιχεία τα οποία θα βοηθήσουν, ώστε να βρεθεί ο 40χρονος από την Καβάλα, ο οποίος έχει να δώσει σημεία ζωής εδώ και 20 μέρες.

Φίλοι του Κωνσταντίνου Δασκάλου, αλλά και απλοί πολίτες, διατηρώντας άπαντες την ανωνυμία τους, έδωσαν πληροφορίες επικοινωνώντας με τα τηλέφωνα της εκπομπής στην προσπάθεια της κ. Νικολούλη και των συνεργατών της να μαζέψουν τα κομμάτια του παζλ της εξαφάνισης του 40χρονου, συνδράμοντας το έργο των Αρχών για τον εντοπισμό του.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο ήταν η αναφορά για ένα ασημί τζιπάκι Jimny στο οποίο, σύμφωνα με μαρτυρία φίλου του Κωνσταντίνου η οποία κατατέθηκε στην εκπομπή, εμφανίστηκε ως συνοδηγός λίγο πριν χαθούν τα ίχνη του, ενώ κατατέθηκαν επίσης μαρτυρίες για πυροβολισμούς στο σημείο στο οποίο εθεάθη για τελευταία φορά στο Περιγιάλι, μια μέρα μετά την εξαφάνισή του.

Εντύπωση επίσης προκάλεσαν στην κ. Νικολούλη και στους συνεργάτες της οι αναφορές για φωτογραφίες του Κωνσταντίνου οι οποίες «κατέβηκαν» από τα προφίλ φίλων του στο Facebook, λίγο μετά την εξαφάνισή του.

Όσον αφορά το αν έγιναν έρευνες στην Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στο πρώην στρατόπεδο Ασημακοπούλου, η απάντηση, σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στην εκπομπή, ήταν θετική, όπως θετική ήταν και η απάντηση για ενδελεχείς έρευνες από εθελοντές και Αστυνομικούς στα κτίρια του πρώην στρατοπέδου Κωτσάλου, καθώς και στα δεκάδες πηγάδια της περιοχής, χωρίς, ωστόσο, να έχουν αποδώσει καρπούς.

Εκείνο, πάντως, το οποίο επισήμαναν οι συνεργάτες της κ. Νικολούλη και δη αστυνομικός με μεγάλη πείρα σε ανάλογες υποθέσεις, ήταν ότι τις απαντήσεις για την εξαφάνιση του 40χρονου είναι πολύ πιθανόν να τις δώσει το κινητό του -το οποίο είναι κλειστό από τη μέρα της εξαφάνισής του- και η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για το «σκανάρισμα» των τελευταίων κλήσεών του.

Για άλλη μια φορά, πάντως, η οικογένεια του Κωνσταντίνου, χωρίς να χάνει τις ελπίδες της, απευθύνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι να επικοινωνήσει με τις Αρχές, με την Αστυνομία να συνεχίζει τις έρευνες, χωρίς, ωστόσο, να αποκλείει και το πιο απαισιόδοξο σενάριο.