Κορονοϊός: Στους 90 οι νεκροί στο Νοσοκομείο Καβάλας

Καβαλιώτες μεγάλης ηλικίας στην πλειονότητά τους οι συμπολίτες μας που «έφυγαν» από επιπλοκές του Covid-19 - Ελαφρώς βελτιωμένη η «εικόνα» σήμερα στις «κορονο-κλινικές» του ΓΝΚ

Από τις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου μέχρι και σήμερα, δηλαδή από την έναρξη του δεύτερου «κύματος» της πανδημίας του κορονοϊού, το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας «μετράει» ενενήντα [90] θανάτους συνανθρώπων μας που κατέληξαν νοσηλευόμενοι είτε στη ΜΕΘ-Covid είτε σε κάποια από τις κλίνες των «κορονο-κλινικών».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στο KAVALA POST ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης, η πλειονότητα των ασθενών με Covid-19 που κατέληξαν ήταν μεγάλης ηλικίας, άνω των 75 ετών, με υποκείμενα νοσήματα και με αρκετούς από αυτούς να έχουν διακομιστεί από τις δομές φροντίδας της περιοχής μας, «ωστόσο είχαμε, δυστυχώς, και περιστατικά νεότατων ανθρώπων, κάποιοι από τους οποίους μάλιστα από τη δική μας “οικογένεια”, που έφυγαν πρόωρα», σημείωσε.

Η πλειονότητα των θανάτων με Covid-19 που σημειώθηκαν στο ΓΝΚ αφορούσε σε συμπολίτες μας, ωστόσο θάνατοι Καβαλιωτών σημειώθηκαν και στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης κατά το ίδιο διάστημα.

Σήμερα, στις «κορονο-κλινικές» του Νοσοκομείου μας νοσηλεύονται 96 άτομα, με 10 καινούριες εισαγωγές να έχουν γίνει την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2020, οι έξι Καβαλιώτες και οι τέσσερις Δραμινοί.

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας-Covid του ΓΝΚ αυτήν τη στιγμή είναι «κατειλημμένες» οι 11 από τις συνολικά 12 κλίνες. «Η κατάσταση βελτιώνεται», σημειώνει ο κ. Κλειτσιώτης, «άργα, αλλά σταθερά βελτιώνεται. Σίγουρα θα περιμέναμε και θα θέλαμε η βελτίωση αυτή να είναι πιο γρήγορη, αλλά τουλάχιστον υπάρχει μία σταθερότητα η οποία και μας δίνει την αισιοδοξία».