Φόλες στη Νέα Πέραμο με θύματα πάνω από 10 γάτες

Μήνυση κατά αγνώστων κατέθεσαν φιλόζωοι κάτοικοι της περιοχής που φρόντιζαν τα ζώα - Σοβαρές υποψίες κατά συγκεκριμένων προσώπων

Χρόνια τώρα, στη Νέα Πέραμο Καβάλας, στη γειτονιά μετά το «γεφυράκι», φιλόζωοι κάτοικοι ταΐζουν και προσέχουν αδέσποτες γάτες αλλά και σκυλιά. Ωστόσο, η παρουσία τετράποδων στην περιοχή, προφανώς ενοχλεί κάποιους σε σημείο που να φτάσουν μέχρι τη δολοφονία.

Δύο εβδομάδες πριν, ένας από τους πλέον χαρακτηριστικούς αδέσποτους σκύλους του χωριού, ο «Μάιλο», βρέθηκε σε κακή κατάσταση, να βγάζει αφρούς από το στόμα, έχοντας προφανώς καταναλώσει φόλα. Η έγκαιρη επέμβαση των περιοίκων και η διακομιδή του σε κτηνιατρείο, τελικά έσωσε το σκυλί το οποίο «κόβει» βόλτες στη Νέα Πέραμο και το γνωρίζουν οι πάντες.

Ωστόσο, οι γάτες που διαβιούσαν πέριξ της οδού Θράκης μάλλον δεν στάθηκαν το ίδιο τυχερές. Το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020 όλες οι γάτες, πάνω από 15 στον αριθμό, που καθημερινά έδιναν το «παρών» για να ταϊστούν από τους φιλόζωους κατοίκους της γειτονιάς… εξαφανίστηκαν.

Τέσσερα ζώα βρέθηκαν νεκρά, ενώ ένα πέμπτο σώθηκε την τελευταία στιγμή χάριν και πάλι στην έγκαιρη διακομιδή του σε κτηνιατρείο όπου βρίσκεται ακόμα υπό παρακολούθηση.

Οι άνθρωποι που φρόντιζαν τις γάτες της περιοχής είναι πεπεισμένοι ότι πάνω από 10 ζώα έχουν καταλήξει. Για το γεγονός έχουν ήδη ενημερώσει το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, καταθέτοντας παράλληλα και μήνυση κατά αγνώστων, αν και υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες κατά συγκεκριμένων προσώπων, επίσης κατοίκων της γειτονιάς, με τους οποίους στο παρελθόν υπήρχαν διαπληκτισμοί για τη σίτιση των ζώων στη γειτονιά.

Για όλα τα παραπάνω έχει ενημερωθεί η Αστυνομία ενώ τις προσεχείς ημέρες θα ενημερωθεί σχετικά και η Εισαγγελία Καβάλας.

Φωτογραφία αρχείου