Κορονοϊός, Καβάλα: Ανησυχία για το γεγονός ότι δεν «πέφτουν» τα νούμερα στο Νοσοκομείο

Με ρυθμούς «χελώνας» μειώνονται οι εισαγωγές ασθενών με Covid-19 - Συνεχώς «γεμάτη» η ΜΕΘ - 4 θάνατοι ηλικιωμένων συμπολιτών μας τις τελευταίες 2 μέρες

Σχεδόν σταθερός παραμένει εδώ και πάνω από 10 ημέρες ο αριθμός των συμπολιτών μας που νοσηλεύονται με Covid-19 στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, γεγονός που προκαλεί ανησυχία για την «επίμονη» πορεία της πανδημίας στην περιοχή μας παρά το lockdown [βρισκόμαστε ήδη στις 40 ημέρες «καραντίνας»] και τα αυστηρά μέτρα που εφαρμόζονται.

Αυτήν τη στιγμή, το Νοσοκομείο της Καβάλας φιλοξενεί 91 άτομα σε αντίστοιχες κλίνες των «κορονο-κλινικών» που διαθέτει, ενώ στη δυναμικότητα 12 κλινών Μονάδα Εντατικής Θεραπείας-Covid νοσηλεύονται 10 ασθενείς.

Το ότι η ΜΕΘ-Covid έχει αυτήν τη στιγμή 2 «άδεια» κρεβάτια έχει να κάνει με το ότι τις δύο τελευταίες ημέρες στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας σημειώθηκαν τέσσερις (4) θάνατοι ασθενών μεγάλης ηλικίας με κορονοϊό. «Μόλις αδειάσει ένα κρεβάτι, μέσα σε λίγες ώρες ξαναγεμίζει», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Διοικητής του ΓΝΚ Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης, αφού η «πίεση» είναι μεγάλη τόσο στην Καβάλα όσο και σε όμορες περιοχές από όπου επίσης γίνονται διακομιδές πολιτών που νοσούν με κορονοϊό.

Ο κ. Κλειτσιώτης απευθύνει έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα με ακόμη μεγαλύτερη ευλάβεια, ειδικά τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ενώ εκφράζει την αισιοδοξία του ότι από τις αρχές του 2021 ο μαζικός εμβολιασμός θα «φέρει» αποτελέσματα.

Χθες, Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020 στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας πραγματοποιήθηκαν 138 εργαστηριακοί έλεγχοι [τεστ] με τα αποτελέσματα να αναμένονται σήμερα.