Μακάριος Λαζαρίδης: Ευγνωμονούμε τους ήρωες με τα ασημένια κράνη και τα καπνισμένα πρόσωπα

Η δήλωση του βουλευτή Καβάλας με τη ΝΔ με αφορμή την ημέρα γιορτής για το Πυροσβεστικό Σώμα όπου τιμώνται οι Προστάτες του Σώματος «Άγιοι Τρεις Παίδες εν Καμίνω»

Ημέρα γιορτής για το Πυροσβεστικό Σώμα η 17η Δεκεμβρίου, καθώς τιμώνται οι Προστάτες του Σώματος «Άγιοι Τρεις Παίδες εν Καμίνω». Με αφορμή την εν λόγω μέρα, ο βουλευτής Καβάλας με τη Νέα Δημοκρατία, Μακάριος Λαζαρίδης, έκανε την εξής δήλωση:

«Η σημερινή ημέρα εορτασμού των προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος, Αγίων Τριών εν Καμίνω Παίδων, μας δίνει την ευκαιρία να εκφράσουμε την απεριόριστη ευγνωμοσύνη μας στους ήρωες με τα ασημένια κράνη και τα καπνισμένα πρόσωπα.

Στους ανθρώπους που ξεπερνώντας τα στενά όρια του καθήκοντος, έχουν καταστεί στη συλλογική συνείδηση ως συνώνυμο της αυτοθυσίας και της αυταπάρνησης.

Στους ανθρώπους που, μέσα από αναρίθμητες αφορμές, βρίσκονται στο πλευρό του πολίτη κυριολεκτικά ανά πάσα στιγμή, 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο.

Σήμερα, με σεβασμό κλίνουμε το κεφάλι προς τιμήν εκείνων των μαχητών που δεν επέστρεψαν από το πύρινο πεδίο της μάχης, δίνοντας τη ζωή τους στον βωμό του καθήκοντος.

Μαζί με το θαυμασμό μας και τις ειλικρινείς ευχαριστίες μας για τις πολύτιμες υπηρεσίες τους, οφείλουμε ως Πολιτεία να είμαστε συνεχώς δίπλα τους μέσα από τον συνεχή εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση των τεχνικών μέσων, αλλά ταυτόχρονα και με την ευρεία αναγνώριση του ρόλου τους στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, του φυσικού περιβάλλοντος και της περιουσίας.

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους».