ΕΛΤΑ Νέας Περάμου Καβάλας: Δύο υπάλληλοι για έναν τεράστιο όγκο δουλειάς

Προβλήματα από την υποστελέχωση του καταστήματος σε μια εποχή όπου οι μεταφορές «παίρνουν φωτιά»-Επιστολή του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Νέας Περάμου, Μάκη Ζουμπλιού στη περιφερειακή διεύθυνση ΕΛΤΑ και στο Υπουργείο Μεταφορών

Με 2 υπάλληλους έμεινε το κατάστημα ΕΛΤΑ Νέας Περάμου του Δήμου Παγγαίου και μόνον με αυτούς καλείται να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες διανομής πακέτων και αντικείμενων, στην έκδοση εργοσήμων, καθώς κλείνει η αγροτική χρονιά, αλλά και στον αυξημένο όγκο αλληλογραφίας λόγο εορτών.

Επιπλέον, με το κλείσιμο της χρονιάς, το κατάστημα θα κληθεί να εξυπηρετήσει και τις πληρωμές λογαριασμών και τελών κυκλοφορίας. Πολίτες της περιοχής οι οποίοι θέλουν να εξυπηρετηθούν, επαγγελματίες και αγρότες αντιμετωπίζουν πολύωρες καθυστερήσεις, ενώ παρατηρούνται και φαινόμενα συνωστισμού, συνεπεία των παραπάνω.

Για το πρόβλημα της υποστελέχωσης ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νέας Περάμου, Μάκης Ζουμπλιός, απέστειλε επιστολή τόσο στην περιφερειακή διεύθυνση ΕΛΤΑ στην Θεσσαλονίκη όσο και στο Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών παραθέτοντας το εν λόγω πρόβλημα.

Η επιστολή του Μάκη Ζουμπλιού

Μέσα από αυτήν την επιστολή θέλω να εκφράσω την έντονη διαμαρτυρία μου εξαιτίας της κατάστασης που δημιουργήθηκε στο κατάστημα ΕΛΤΑ Νέας Περάμου του Δήμου Παγγαίου Νομού Καβάλας. Ουσιαστικά το κατάστημα έμεινε με 2 υπάλληλους, ενώ ταυτόχρονα, λόγω της υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε και της αύξησης όγκου εργασίας με τις διανομές πακέτων και την έκδοση εργοσήμων, καθώς κλείνει η αγροτική χρονιά, δημιουργούνται προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών, ενώ δημιουργείται συνωστισμός έξω από το κατάστημα με κίνδυνο να υπάρξει και διασπορά του ιού.

Το κατάστημα της Νέας Περάμου εξυπηρετεί 7 κοινότητες της Δημοτικης Ενότητας Ελευθερών του Δήμου Παγγαίου, μια περιοχή αγροτική, αλλά και τουριστική με πλήθος εμπορικών καταστημάτων, συσκευαστηρίων και βιοτεχνιών τα οποία εξυπηρετούνται από αυτό. Ταυτόχρονα στο γραφείο εξυπηρετούνται και πολίτες από διπλανές Δημοτικές Ενότητες, κυρίως για την κάλυψη αγροτικών αναγκών όπως η έκδοση εργοσήμων.

Πρέπει η υπηρεσία σας να στελεχώσει άμεσα το κατάστημα με υπαλληλικό προσωπικό, διότι δε νοείτε με τις συνθήκες που σας ανέφερα παραπάνω, αλλά και τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές των Χριστουγέννων, να λειτουργεί και να προσπαθεί να εξυπηρετήσει έτσι τις ανάγκες της περιοχής και των πελατών σας.