Ιερά Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου: Στο πλευρό του δοκιμαζόμενου αδελφού λαού των Αρμενίων

Οικονομική ενίσχυση της τοπικής Μητρόπολης στην Αρμενική Κοινότητα Καβάλας ως ελάχιστο δείγμα συμπαράστασης στον δοκιμαζόμενο Χριστιανικό λαό

Από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου γίνεται γνωστό ότι, με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Στεφάνου, υπήρξε προ ημερών επικοινωνία των αρμοδίων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας με τους εκπροσώπους της Αρμενικής Κοινότητας Καβάλας, προκειμένου και η τοπική Εκκλησία να έλθει αρωγός στις ανάγκες του δοκιμαζομένου αδελφού Λαού των Αρμενίων.

Μετά την διευθέτηση των απαραιτήτων τυπικών προϋποθέσεων και λεπτομερειών η Ιερά Μητρόπολή κατέθεσε το ανάλογο χρηματικό ποσό στον τηρούμενο για τον σκοπό αυτό τραπεζικό λογαριασμό της Αρμενικής Κοινότητας Καβάλας, ως ελάχιστο δείγμα συμπαραστάσεως και συμπορεύσεως των χριστιανικών Λαών της Ελλάδας και της Αρμενίας, με την ολόθερμη ευχή και προσευχή να υπερισχύσει το πολύτιμο αγαθό της ειρήνης και της δικαιοσύνης σε όλο τον κόσμο.

«Τεκμήριο των διαχρονικών σχέσεων φιλίας Ελλήνων και Αρμενίων»

Ακολουθεί η σχετική ευχαριστήρια επιστολή του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρμενικής Κοινότητας Καβάλας προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.Στέφανο, που υπογράφεται από τον πρόεδρο της Αρμένικης κοινότητας «Σεβάν» Αβραάμ Ασυριάν και την πρόεδρο του Αρμενικού Σταυρού Ελέους Μαρί Καλαϊτζιάν.

Προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Στέφανο.

«Σεβασμιώτατε, Εκ μέρους της Αρμενικής Κοινότητας Καβάλας, του Αρμενικού Σταυρού Ελέους «Σεβάν» Καβάλας, αλλά και εξ ονόματος όλων των Αρμενίων στην Ελλάδα, τη Διασπορά, την Αρμενία και το Αρτσάχ, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές και ειλικρινείς μας ευχαριστίες, για την εκδήλωση συμπαράστασης προς τον λαό μας, με τη δωρεά σας.

Με την στάση σας αυτή αποδεικνύεται την προσήλωσή σας σε πανανθρώπινες αξίες όπως η Ελευθερία, η Δικαιοσύνη και το δικαίωμα των λαών για Ειρήνη και Αυτοδιάθεση.

Είναι χρέος των λαών μας, που πορεύονται μαζί ανά τους αιώνες, να αγωνίζονται και να πράττουν αλληλέγγυα ενάντια στις όποιες προκλήσεις που επιβουλεύονται την εθνική μας υπόσταση.

Σ’ αυτές ακριβώς τις στιγμές, πράξεις σαν και τη δική σας αποτελούν τα τεκμήρια των διαχρονικών σχέσεων φιλίας Ελλήνων και Αρμενίων, και με το ειδικό βάρος που αυτές έχουν, αποτυπώνονται βαθύτερα στη μνήμη και την καρδιά των Αρμενίων.

Σας ευχαριστούμε θερμά»!