Ο Δήμος Καβάλας κλείνει τα πηγάδια στους κοινόχρηστους χώρους του Περιγιαλίου

Η Τεχνική Υπηρεσία θα καταγράψει τα πηγάδια τα οποία βρίσκονται στους κοινόχρηστους χώρους, ενώ θα ειδοποιηθούν και οι ιδιοκτήτες οικοπέδων στα οποία βρίσκονται πηγάδια, μετά τον θάνατο του Κώστα Δασκάλου

Το θέμα των δεκάδων ανοιχτών πηγαδιών στην περιοχή του Περιγιαλίου, ειδικά ανάμεσα στα πρώην στρατόπεδο Κωτσάλου και Ασημακοπούλου ήρθε με τραγικό τρόπο στην επικαιρότητα, μετά τον θάνατο του 40χρονου, Κώστα Δασκάλου ο οποίος βρέθηκε νεκρός μέσα σε ένα πηγάδι στην εν λόγω περιοχή το οποίο ήταν καλυμμένο από κλαδιά [διαβάστε εδώ, εδώ και εδώ].

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας το απόγευμα της Δευτέρας 21 Δεκεμβρίου 2020, αναφερόμενος στο θέμα, τόνισε ότι το θέμα, όσον αφορά τη διαχείριση των πηγαδιών, έχει μια ιδιαιτερότητα, καθώς άλλαξαν οι ιδιοκτήτες κάποιων οικοπέδων με το Σχέδιο Περιγιαλίου, με αποτέλεσμα να μην είναι γνωστό ποια πηγάδια ανήκουν σε ποιον.

Την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020 θα γίνει συνάντηση στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για να εντοπιστούν και να καταγραφούν τα πηγάδια της περιοχής, αλλά και να διερευνηθεί το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς.

Ο κ. Μουριάδης διαβεβαίωσε το Σώμα ότι θα παρθούν μέτρα το συντομότερο δυνατόν, αναφερόμενος στα πηγάδια τα οποία βρίσκονται στους κοινόχρηστους χώρους, καθώς στα υπόλοιπα, αυτά που βρίσκονται σε ιδιωτικούς χώρους, ο Δήμος δεν έχει δικαιοδοσία, αλλά θα ειδοποιήσει τους ιδιοκτήτες τους να προβούν στη λήψη των κατάλληλων μέτρων.

Όπως ανέφερε ο κ. Μουριάδης και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, τα πηγάδια τα οποία είναι υπό την ευθύνη του Δήμου θα κλείσουν με περίφραξη ή με γέμισμα με τσιμέντο, με τις εργασίες να ξεκινούν άμεσα, ενώ θα υπάρξει μέριμνα και για άλλα επικίνδυνα σημεία στην περιοχή για την ασφάλεια των πολιτών.