Ερασιτέχνες αλιείς Καβάλας: Η πρώτη «διαδραστική» διαμαρτυρία στην Ελλάδα για τις απαγορεύσεις [βίντεο, φωτογραφίες]

«Η ερασιτεχνική-αθλητική αλιεία θεωρείται με ΦΕΚ ατομικό άθλημα το οποίο επιτρέπεται αλλά... πέφτει πρόστιμο»-Μια πρωτότυπη διαμαρτυρία με μάσκες και αποστάσεις από τους ερασιτέχνες ψαράδες για την άρση της απαγόρευσης της δραστηριότητάς τους

Στην εποχή του lockdown οι απαγορεύσεις δεν είναι απλά καθολικές, αλλά πολλές φορές δεν μπορούν να γίνουν και κατανοητές με λογικά επιχειρήματα, παρά μόνον με… πρόστιμα.

Αυτό αναφέρουν οι ερασιτέχνες αλιείς της Καβάλας, οι οποίοι προχώρησαν στην πρώτη «διαδραστική» και συνάμα πρωτότυπη διαμαρτυρία στην Ελλάδα, φορώντας μάσκες, κρατώντας αποστάσεις και στέλνοντας το 6 στο 13033, μιας και η ενασχόλησή τους είναι άθλημα και με… ΦΕΚ.

Συγκεκριμένα, μια ομάδα ερασιτεχνών αλιέων της Καβάλας, θέλοντας να δείξουν ότι το ψάρεμα είναι ατομική άθληση και δεν θα έπρεπε να απαγορεύεται, μιας και εκ φύσεως το άθλημα είναι… μοναχικό, πήραν τα καλάμια τους και έριξαν συμβολικά πετονιά από την ακτή του Περιγιαλίου προς την ανοιχτή θάλασσα μόνον με το βαριδιό τους, υποστηρίζοντας με τον πλέον εύγλωττο και… διαδραστικό τρόπο αυτό που λέει και το σχετικό ΦΕΚ, ότι η Ερασιτεχνική Αθλητική Αλιεία είναι Ψυχική και Σωματική Άσκηση, (βλ. παρακάτω) αλλά παρόλα αυτά απαγορεύεται.

«Είναι άδικο. Η ερασιτεχνική-αθλητική αλιεία θεωρείται με ΦΕΚ ατομικό άθλημα το οποίο επιτρέπεται αλλά ταυτόχρονα… απαγορεύεται και πέφτει πρόστιμο», αναφέρουν οι ίδιοι, περιγράφοντας με λίγες και απλές λέξεις τι είναι για εκείνους το ψάρεμα και γιατί δεν θα έπρεπε να απαγορεύεται:

  • Το ψάρεμα δεν είναι σελίδες και ομάδες μέσα στο Facebook
  • Το ψάρεμα δεν είναι φωτογραφίες για το ποιος έβγαλε τα περισσότερα ψάρια ή για το ποιος είναι ο καλύτερος
  • Το ψάρεμα δεν είναι από τον καναπέ
  • Το ψάρεμα είναι εκεί έξω, στις παραλίες, στα δύσκολα βράχια, στους ντόκους των λιμανιών, στις συγκινήσεις, αλλά και στις απογοητεύσεις. Με ένα καλάμι, ένα καρούλι, ένα  ψαροντούφεκο, μια βάρκα
  • Το ψάρεμα είναι σωματική και ψυχική άθληση
  • Το ψάρεμα είναι οι ιστορίες μας που λέμε σε φίλους
  • Το ψάρεμα είναι η ΖΩΗ μας!  Ας δείξουμε παντού ότι δεν κάνουμε κάτι κακό

Δείτε φωτογραφίες από τη διαμαρτυρία

Δείτε εναέριο βίντεο από τη διαμαρτυρία