Μητέρα κατηγορούμενου για τη δολοφονία Γρηγοριάδη: «Καλύτερα να ήμουν εγώ το θύμα». Βίντεο-ντοκουμέντο πριν από το φονικό

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 47χρονος δράστης ο οποίος ομολόγησε ότι σκότωσε τον 42χρονο επιχειρηματία, ενώ δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του-Τι υποστήριξαν ο δράστης και η μητέρα του μέσω των δικηγόρων τους

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 47χρονος ο οποίος ομολόγησε ότι σκότωσε τον επιχειρηματία, Γιώργο Γρηγοριάδη έξω από το σπίτι του. Ο δράστης της δολοφονίας υποστήριξε στην απολογία του ότι θεώρησε πως το θύμα επιχειρούσε να διαρρήξει το σπίτι του.

Βίντεο-ντοκουμέντο λίγα λεπτά πριν από το φονικό

Και ενώ ο 47χρονος οδηγείται στη φυλακή, ένα βίντεο-ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας καταστήματος έχει καταγράψει τις τελευταίες στιγμές της ζωής του άτυχου Γιώργου Γρηγοριάδη, αφού οι αγορές του έγιναν λίγα λεπτά πριν από την ώρα που θεωρείται πως κόπηκε το νήμα της ζωής του.

Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο

Μετανιωμένος δηλώνει ο κατηγορούμενος

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 47χρονος δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του και υποστήριξε ότι ήρθε σε συμπλοκή με τον Γιώργο Γρηγοριάδη επειδή έπαιρνε εργαλεία από την αποθήκη του. Ισχυρίστηκε ότι «θόλωσε» μόλις διαπίστωσε ότι ο Γρηγοριάδης ήταν νεκρός και επιχείρησε να κρύψει τη σορό σε αρδευτικό κανάλι στη Νιγρίτα Σερρών.

«Το θύμα βρίσκονταν μπροστά στην πόρτα του σπιτιού του κατηγορούμενου. Ο κατηγορούμενος συνειδητοποίησε ότι προσπαθεί να του διαρρήξει το σπίτι του. Επήλθε μια λογομαχία η οποία είχε σαν αποτέλεσμα το τραγικό συμβάν. Ο πελάτης μου δεν γνωρίζει εάν είχε μπει στο σπίτι ή εκείνη την ώρα έμπαινε, διότι τον πέτυχε ακριβώς μπροστά στην πόρτα», είπε ο δικηγόρος του κατηγορούμενου Γιώργος Αποστολίδης λίγη ώρα μετά τον απόφαση για την προφυλάκιση του πελάτη του.

«Καλύτερα να ήταν εκείνη το θύμα»

Κάθε εμπλοκή της στην υπόθεση αρνήθηκε η μητέρα του 47χρονου κατηγορούμενου. Ο δικηγόρος της, Δημήτρης Παπουτσής αποκάλυψε πως η γυναίκα του είπε ότι «θα προτιμούσε να είναι αυτή ο άνθρωπος που θα ήταν νεκρός ή θα προτιμούσε να είναι στη θέση της μάνας του θύματος».

Η γυναίκα αρνείται οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση, ενώ ο δικηγόρος της σημείωσε ότι υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες στο έγκλημα. Μάλιστα, όπως είπε ο δικηγόρος της, ο γιος της και δράστης της δολοφονίας απείλησε να τη σκοτώσει αν μιλούσε και τη διαβεβαίωσε ότι θα πήγαινε το θύμα στο νοσοκομείο.

*Με πληροφορίες από το eleftherostypos.gr και πλάνα από το ENA Channel και ALPHA TV