Οι εθελοντές Σαμαρείτες της Καβάλας στην επιχείρηση αναζήτησης του Κώστα Δασκάλου [φωτογραφίες]

Πώς τα στελέχη του Παραρτήματος του Ερυθρού Σταυρού οδηγήθηκαν στην ανεύρεση της σορού του 40χρονου

Το πανελλήνιο απασχόλησε η υπόθεση της εξαφάνισης του Κώστα Δασκάλου στην οποία, δυστυχώς, η «αυλαία» έπεσε την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020 με την ανεύρεση της σορού του μέσα σε πηγάδι, σε απόμερο οικόπεδο στην περιοχή του Περιγιαλίου [διαβάστε σχετικά πατώντας εδώ].

Με ανακοίνωσή του το Σώμα εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Παραρτήματος Καβάλας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού αναφέρονται με λεπτομέρειες στο πώς τα στελέχη του οδηγήθηκαν στην ανεύρεση του πτώματος του 40χρονου δημοτικού υπαλλήλου.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

ΤΣτις 19/12/2020 το Σώμα εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών του ΠΤ Καβάλας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κλήθηκε από τον Προϊστάμενο  του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας Καβάλας κ. Κιβράκη Σταύρο να λάβει μέρος στην έρευνα για την αναζήτηση του αγνοούμενου 40χρονου Δημοτικού Υπαλλήλου Δασκάλου Κωνσταντίνου, που θα πραγματοποιούνταν το πρωί της 20ης Δεκεμβρίου 2020 με επικεφαλής την αστυνομία και με την συνδρομή εθελοντικών ομάδων της πόλης.

Μετά από έγκριση του Προέδρου του ΕΕΣ Dr Αντώνιου Αυγερινού, οι εθελοντές Σαμαρείτες του ΠΤ Καβάλας από νωρίς το πρωί της Κυριακής 20/12/20 λάβαμε μέρος στις έρευνες για την αναζήτηση του αγνοούμενου άντρα εφοδιασμένοι με τον απαραίτητο εξοπλισμό για την αποστολή.

Μετά από πολύωρη αναζήτηση στον τομέα που αναλάβαμε να ερευνήσουμε, και συγκεκριμένα στην περιοχή μέσα και γύρω από το πρώην στρατόπεδο Κωτσάλου σε εγκαταλελειμμένα κτίρια, σε χέρσα οικόπεδα και πηγάδια, οι εθελοντές Σαμαρείτες εντοπίσαμε σε ένα πηγάδι με νερό ένα πορτοκαλί γιλέκο με ανακλαστικές ρίγες να επιπλέει. Αμέσως καλέσαμε στο τηλέφωνο τον επικεφαλής αστυνομικό της έρευνας.

Η αστυνομία έφτασε μετά από λίγα λεπτά και οι εθελοντές Σαμαρείτες δώσαμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στους αστυνομικούς.

Με συντονισμένες ενέργειες, καλή συνεργασία και επιμονή οι εθελοντές Σαμαρείτες φέραμε σε πέρας την δύσκολη αποστολή που είχαμε αναλάβει, προσπαθώντας για άλλη μία φορά να προσφέρουμε κοινωνικό έργο στην πόλη μας. Νιώθουμε, τέλος, την ανάγκη να εκφράσουμε την συμπόνια και τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του άτυχου συμπολίτη μας Δασκάλου Κωνστανίνου».