Δημήτρης Εμμανουηλίδης: Οδοδείχτης μιας έντιμης διαδρομής ο Μίλτος Σιτσάνης

Το «αντίο» του τ. βουλευτή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ σε έναν «ακούραστο υπερασπιστή των πανανθρώπινων αξιών»

Το πρωί της Τετάρτης 30 Δεκεμβρίου 2020 «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο συνταξιούχος του ΟΤΕ και στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας Καβάλας Μίλτος Σιτσάνης μετά από πολυήμερη «μάχη» με τον κορονοϊό [διαβάστε περισσότερα εδώ].

Ο Μίλτος Σιτσάνης κηδεύτηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 31 Δεκεμβρίου 2020 στον ιερό ναό των Αγίων Θεοδώρων, στα Δημοτικά Κοιμητήρια Καβάλας. Λίγες ώρες μετά, ο τ. βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Εμμανουηλίδης «αποχαιρέτησε» τον φίλο του Μίλτο Σιτσάνη.

Διαβάστε την ανάρτηση Εμμανουηλίδη.

«Η αυλαία μιας “δύσεκτης” χρονιάς έπεσε μ’ έναn οδυνηρό αποχαιρετισμό. Αποχαιρετήσαμε σήμερα τοn Μίλτο, τον αδελφικό φίλο των παιδικών χρόνων. Το μεγαλύτερο κομμάτι των παιδικών αναμνήσεων μαζί του το ‘χα μοιραστεί. Τα γυμνασιακά μας χρόνια στην ίδια αυλή τα ζήσαμε. Στη φοιτητική ζωή μοιραστήκαμε την ίδια στέγη. Εκεί δεθήκαμε με τη Σούλα του, την ήρεμη δύναμη που έμελε για μισό αιώνα να συντροφεύει και να στηρίζει την ασάλευτη κι αρμονική οικογενειακή ζωή τους. Και κατόπιν, όταν οι δρόμοι της δουλειάς μάς χώρισαν, τη σκέψη μας πάντα η ίδια ζεστασιά μιας βαθιάς φιλίας συντρόφευε.

Ο Μίλτος, ακούραστος υπερασπιστής των πανανθρώπινων αξιών, των αξιών της Αριστεράς, σ’ όλη του τη διαδρομή τις υπηρέτησε και τις υπερασπίστηκε με σταθερότητα και συνέπεια. Στο πρόσωπό του συναιρούνταν το πάθος του αριστερού να υπερασπιστεί τις πανανθρώπινες αξίες και συνάμα η γλυκύτητα του ανθρώπου που με μεγαθυμία, βαφτισμένη στον περιπαικτικό λόγο του, αντιτασσόταν σ’ όσα τον ενοχλούσαν.

Για όλα αυτά ο Μίλτος ήταν ο δικός μας άνθρωπος. Ο ακούραστος εργάτης στον συλλογικό αγώνα, ο οδοδείχτης μιας έντιμης διαδρομής. Είμαστε τυχεροί γι’ αυτά που ζήσαμε μαζί του.

Η είδηση του αποχωρισμού του έφερε στα χείλη όλων, όσοι τον ζήσαμε το “κρίμα κι’ άδικο”.

Μίλτο, είμαι σίγουρος πως απ’ το μεταλλείο της ψυχής σου είχες πολλά ακόμα πολύτιμα στοιχεία να δώσεις στα αγαπημένα σου πρόσωπα, σ’ όσους σε γνώριζαν, σ’ ολάκερο τον κόσμο. Γι’ αυτό το “κρίμα κι άδικο” μάς πονά περισσότερο.

Καλό ταξίδι, Μίλτο μας».