Κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους του Covid-19 και στην Ελλάδα

Το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού εντοπίστηκε σε 4 κρούσματα από ταξιδιώτες οι οποίοι επέστρεψαν από τη Βρετανία-Πώς σχετίζεται το γεγονός με το αυστηρότερο lockdown και πόσο θα επηρεάσει το άνοιγμα των σχολείων

Ανησυχία έχει προκληθεί στις υγειονομικές Αρχές της Ελλάδας από τον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού με το μεταλλαγμένο στέλεχος το οποίο ανιχνεύθηκε αρχικά στη Βρετανία και σχετίζεται με την υψηλότερη μεταδοτικότητα.

Τα κρούσματα εντοπίστηκαν σε έλεγχο του Ιδρύματος Ιατροβιοτεχνολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΝΤ1, το μεταλλαγμένο στέλεχος έχει εντοπιστεί σε 4 κρούσματα-ταξιδιώτες οι οποίοι επέστρεψαν από τη Βρετανία και το γεγονός αυτό φαίνεται πως συνετέλεσε στην απόφαση για ακόμη πιο αυστηρό lockdown το οποίο ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ενώ τα συνολικά κρούσματα ταξιδιωτών από τη Βρετανία τα οποία εξετάστηκαν ήταν 6.

«Τα 4 άτομα ταξίδεψαν πρόσφατα στην Ελλάδα από τη Βρετανία. Βρίσκονται σε καραντίνα», δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας, ο οποίος αρνήθηκε να κατονομαστεί,.

Σε κάθε περίπτωση όλα τα δεδομένα θα συνεκτιμηθούν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, όπου θα παρθούν και αποφάσεις οι οποίες σχετίζονται με το άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου 2021.

Νωρίτερα και το υπουργείο Υγείας της Κύπρου ανακοίνωσε τον εντοπισμό κρουσμάτων με το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού.