Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε νόμιμα τα περιοριστικά μέτρα στις εκκλησίες για τα Θεοφάνεια

Απορρίφθηκαν οι τρεις αιτήσεις πολιτών οι οποίοι ζητούσαν την αναστολή των αποφάσεων της πολιτείας

Αρνητική ήταν η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στις τρεις αιτήσεις πολιτών, οι οποίοι ζητούσαν την αναστολή των αποφάσεων της πολιτείας με τις οποίες προβλέπονταν η συμμετοχή περιορισμένου αριθμού πιστών στη θεία λειτουργία των Χριστουγέννων.

Η Ολομέλεια του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού απέρριψε τις αιτήσεις αναστολών των τριών πολιτών. Την ίδια ώρα καμία προσφυγή δεν κατατέθηκε την Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021 από την Εκκλησία κατά των μέτρων μη συμμετοχής πιστών στη λειτουργία των Θεοφανείων.

Υπενθυμίζεται ότι μια μέρα πριν διακινήθηκε εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου προς όλες τις Μητροπόλεις, στην οποία η Εκκλησία ανέφερε ότι προτίθεται να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τον εορτασμό των Θεοφανείων.

Στην εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος αναφερόταν μεταξύ άλλων:

  • η παρουσία πιστών εντός των εκκλησιών και την εορτή των Θεοφανείων θα είναι με αναλογία ένας ανά 15 τμ, με ελάχιστη απόσταση 2 μέτρων και μέγιστο αριθμό πιστών εντός των ναών (έως 375 τμ) τους 25
  • Σε μητροπολιτικούς ναούς οι πιστοί θα φτάνουν τους 50 εντός των εκκλησιών

*Πηγή: ethnos.gr