Στέφανος: Κατεβείτε στην παραλία και δείτε τι είναι κλειστό και τι είναι ανοιχτό… [βίντεο]

On Camera δηλώσεις με πολλαπλά «μηνύματα» του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου μετά τη δοξολογία των Θεοφανείων στην Καβάλα

Εντός των ιερών ναών και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων [μάσκες, αποστάσεις, ελεγχόμενος αριθμός πιστών] πραγματοποιήθηκε και στην Καβάλα το πρωί της Τετάρτης 6 Ιανουαρίου 2021 ο Καθαγιασμός των Υδάτων των Θεοφανείων.

Με τη «διακριτική» [sic] παρουσία της Αστυνομίας έξω από τους ναούς της πόλης, αριθμός πιστών προσήλθε στις εκκλησίες για να προσευχηθεί με αρκετούς από αυτούς να στέκονται και εκτός των εκκλησιών, αφού ο μέγιστος αριθμός [25 και 50] είχε ήδη «καλυφθεί».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου χοροστάτησε στη δοξολογία που τελέστηκε στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στην Καβάλα. Με το πέρας της Λειτουργίας ο κ. Στέφανος έκανε δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ.

Φορώντας μάσκα, ο Σεβασμιώτατος έστειλε πολλαπλά «μηνύματα» με φόντο τις αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου να λειτουργήσει τις εκκλησίες τα Θεοφάνεια παρά τα κυβερνητικά μέτρα, λέγοντας, μεταξύ άλλων, πως «τίποτε δεν είναι κλειστό, οι δρόμοι είναι ανοιχτοί», ενώ «απαντώντας» και στους τίτλους των ρεπορτάζ περί «Αντάρτικου» της Εκκλησίας, είπε με νόημα: «εγώ γνωρίζω ότι αντάρτες υπήρχαν το 1940 και το 1944»…

Δείτε τις on camera δηλώσεις του Μητροπολίτη ΦΝΘ κ. Στεφάνου: