Μια διπλή ανθρωποκτονία, ένα κύκλωμα εμπορίας βρεφών και η «εμπλοκή» της Καβάλας

Η μία από τις δύο δολοφονημένες αδελφές μέχρι και πριν από λίγο καιρό έμενε στην Καβάλα-Η σοκαριστική ιστορία με τον 59χρονο δολοφόνο ο οποίος εξέδιδε τις γυναίκες, τις άφηνε έγκυες και τις υποχρέωνε να πουλήσουν τα παιδιά τους

Σοκ στην κοινή γνώμη της Αλβανίας έχει προκαλέσει η δολοφονία δύο αδελφών στα Τίρανα, με το διπλό φονικό να φαίνεται να έχει προεκτάσεις ακόμα και στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, η μία από τις δύο αδελφές μέχρι και πριν από λίγο καιρό έμενε στην Καβάλα και σύμφωνα με ρεπορτάζ του Tlive, πήγαινε σε Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, θέλοντας να μάθει ελληνικά και να κάνει μία νέα αρχή στη ζωή της. Σύμφωνα με μαρτυρίες, η γυναίκα «εξαφανιζόταν» συχνά και η ίδια έλεγε στους καθηγητές έφευγε για την Αλβανία, την ιδιαίτερη πατρίδα της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Tlive, άνθρωποι που γνώριζαν την άτυχη γυναίκα σημειώνουν ότι δε μιλούσε για την προσωπική της ζωή και το παρελθόν της. Πριν από λίγες μέρες, πριν πάει στην Αλβανία για τις γιορτές, η γυναίκα ήταν στο σπίτι της στην Καβάλα (βλ. παρακάτω φωτογραφία).

Συμμαθήτρια της άτυχης γυναίκας είπε στο Tlive: «Δεν δημιουργούσε προβλήματα. Είπε ότι είχε έρθει από την Αλβανία για μία καλύτερη ζωή. Έφευγε από το σχολείο και έλλειπε και δύο μήνες. Μας είπε ότι θα δούλευε στη Θάσο, σε ξενοδοχείο. Ήθελε να πάρει πτυχίο για να πάρει και κάποια επιδόματα».

Οι συγγενείς των θυμάτων κατήγγειλαν στην αλβανική τηλεόραση ότι ο 59χρονος άνδρας που έχει συλληφθεί και έχει ομολογήσει τους φόνους εξέδιδε για χρόνια τις δύο γυναίκες στη Θεσσαλονίκη, τις άφηνε έγκυες και στη συνέχεια πουλούσε τα παιδιά τους.

Η αδερφή των θυμάτων είπε για την υπόθεση, σε τοπικά μέσα της Αλβανίας: «Τη μικρή μου αδελφή μου την πήρε με το αεροπλάνο και την πήγε στη Θεσσαλονίκη. Εκεί, την έβαλε μαζί με την άλλη αδερφή μου να εργάζονται ως ιερόδουλες. Στο μεταξύ, τις άφηνε έγκυες και τις υποχρέωνε να πουλήσουν τα παιδιά τους».

Πρόσθεσε, δε, πως έχουν πωληθεί πάνω από 10 μωρά. Ανάλογη καταγγελία κατέθεσε και ο αδερφός των θυμάτων, λέγοντας πως ο δράστης έβγαζε τα μωρά από το μαιευτήριο με τη βοήθεια δικηγόρου.