Κορονοϊός, Επιχείρηση «Ελευθερία»: Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στην Καβάλα [βίντεο-φωτογραφίες]

Ο Βαγγέλης Καμπουρίδης, ο πρώτος Καβαλιώτης που εμβολιάστηκε - Δηλώσεις on camera της Διοίκησης του ΓΝΚ - Πώς αναμένεται να «κυλήσει» η διαδικασία

Το πρωί της Παρασκευής 8 Ιανουαρίου 2021 ξεκίνησαν να πραγματοποιούνται στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας οι πρώτοι εμβολιασμοί για τον νέο κορονοϊό, μετά την παραλαβή 460 δόσεων εμβολίων της Pfizer/BioNTech μια μέρα πριν [διαβάστε περισσότερα εδώ].

Όπως προβλέπει το Σχέδιο «Ελευθερία», πρώτοι εμβολιάζονται οι υγειονομικοί [ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό] αλλά και διοικητικοί υπάλληλοι των νοσοκομείων όπως και εργαζόμενοι στις δομές του ΕΚΑΒ.

Σε χώρο που διαμορφώθηκε στα Εξωτερικά Ιατρεία, στο ισόγειο του ΓΝΚ, η διαδικασία του εμβολιασμού ξεκίνησε να πραγματοποιείται δίχως την παρουσία καμερών. Υπεύθυνος της όλης επιχείρησης για το Νοσοκομείο μας ορίστηκε από τον Διοικητή ο Διευθυντής της Οδοντιατρικής Κλινικής Γιάννης Καρατζιώτης.

Ο πρώτος Καβαλιώτης που εμβολιάστηκε ήταν ο Διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής και Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του ΓΝΚ Βαγγέλης Καμπουρίδης.

Σήμερα, πρώτη μέρα των εμβολιασμών, αναμένεται να εμβολιαστούν περί τα 100 άτομα, με την όλη διαδικασία να αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες 4-5 μέρες. Μετά το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, σειρά θα «πάρουν» τα Κέντρα Υγείας του νομού και οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Καβάλας.

Δηλώσεις στις κάμερες, στο προαύλιο του ΓΝΚ, έκαναν επίσης ο Διοικητής Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης, ο Υποδιοικητής Αχιλλέας Γερόπουλος και η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κατερίνα Πετράκη.

Δείτε τα σχετικά βίντεο: