Κορονοϊός, Νοσοκομείο Καβάλας: «Κύμα» αισιοδοξίας λόγω εμβολίων και μείωσης κρουσμάτων

Ικανοποίηση και συγχαρητήρια Κλειτσιώτη για την πορεία των εμβολιασμών - Ποια είναι η «εικόνα» σήμερα στο Νοσοκομείο - Πόσοι νοσηλεύονται σε «κορονο-κλινικές» και ΜΕΘ-Covid

Ηέλευση των εμβολίων κατά του κορονοϊού στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας και η έναρξη εμβολιασμού του προσωπικού [διαβάστε περισσότερα και δείτε φωτογραφίες πατώντας εδώ] έχει δημιουργήσει ένα κλίμα αισιοδοξίας σε διοίκηση και υγειονομικούς.

«Θέλω να ελπίζω ότι δεν θα έχουμε τρίτο κύμα -ήδη έχουν περάσει 15 μέρες από τα Χριστούγεννα- και ότι η νέα έξαρση που πολλοί περιμένουν, δεν θα έρθει ποτέ», δηλώνει στο KAVALA POST ο Διοικητής του ΓΝΚ Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης ο οποίος εμφανίζεται απόλυτα ικανοποιημένος και από τη μέχρι στιγμής πορεία των εμβολιασμών.

Την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021, πρώτη μέρα της Επιχείρησης «Ελευθερία» στην Καβάλα, εμβολιάστηκαν 100 άτομα [διοικητικό και υγειονομικό προσωπικό του ΓΝΚ], το Σάββατο 9 εμβολιάστηκαν άλλα 120, ενώ την Κυριακή 10 και τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021 αναμένεται να εμβολιαστούν άλλα 240 άτομα [120 ανά ημέρα], ολοκληρώνοντας τον πρώτο «κύκλο» των πρώτων 460 δόσεων του εμβολίου της Pfizer/BioNTech που παρέλαβε η Καβάλα.

Από την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021 σειρά θα «πάρουν» τα Κέντρα Υγείας και τα στελέχη του ΕΚΑΒ Καβάλας [νέα παραλαβή 130 εμβολίων αναμένεται την προηγούμενη μέρα], ενώ από την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021 θα ξεκινήσουν να εμβολιάζονται και οι ιδιώτες γιατροί της Καβάλας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας ήδη συλλέγει τις δηλώσεις των ιδιωτών γιατρών του νομού για τον εμβολιασμό και βάσει αυτών θα παραγγελθούν και οι απαραίτητες δόσεις εμβολίου.

Τα εύσημα στον Γιάννη Καρατζιώτη

«Η διαδικασία κυλάει άψογα και θα ήθελα και δημόσια να ευχαριστήσω τον Γιάννη Καρατζιώτη τον οποίο έχουμε ορίσει ως υπεύθυνο για τους εμβολιασμούς. Η εμπειρία του και η μεθοδικότητα με την οποία δούλεψε μάς επιτρέπει να κάνουμε λόγο για μια άψογη, πραγματικά, διαδικασία, χωρίς κενά και χωρίς καθυστερήσεις», δηλώνει ο κ. Κλειτσιώτης.

Σημειώνεται ότι στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας η διαδικασία «τρέχει» σε δύο εμβολιαστικά κέντρα που έχουν διαμορφωθεί στο ισόγειο του κτιρίου, στα Εξωτερικά Ιατρεία του ΓΝΚ.

Άμεση ενημέρωση με… SMS για τη δεύτερη δόση!

Ο κ. Κλειτσιώτης εντυπωσιάστηκε και από την άριστη οργάνωση και ετοιμότητα του Υπουργείου Υγείας. Όλοι όσοι έκαναν την πρώτη δόση του εμβολίου, έλαβαν λίγο μετά στο κινητό τους SMS με… ραντεβού για τη δεύτερη δόση!

Ενδεικτικά, ο ίδιος, προσωπικά, έλαβε άμεσα ενημέρωση από το Υπουργείο ότι θα πρέπει να προσέλθει στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας στις 21 Ιανουαρίου 2021, στις 09:15 το πρωί!

Κορονοϊός: Ποια η «εικόνα» σήμερα στο Νοσοκομείο μας

Η μείωση των ασθενών με Covid-19 που χρήζουν νοσηλείας έχει ήδη «φέρει» το «κλείσιμο» της «κορονο-κλινικής» του πρώτου ορόφου αλλά και μιας πτέρυγας του τρίτου ορόφου στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Αυτήν τη στιγμή, το ΓΝΚ διαθέτει 83 κλίνες στις «κορονο-κλινικές» στις οποίες νοσηλεύονται μόλις 30 ασθενείς – αριθμός σαφέστατα μειωμένος σε σχέση με τα νούμερα του περασμένου Νοεμβρίου.

Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας-Covid εξακολουθεί να διαθέτει 12 κλίνες εκ των οποίων κατειλημμένες είναι οι μισές [6].

Μειωμένα είναι και τα κρούσματα του νέου κορονοϊού. Για παράδειγμα, σήμερα Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021 το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας «βρήκε» 2 θετικά σε σύνολο 32 δειγμάτων, ενώ τις προηγούμενες δύο μέρες είχαν εντοπιστεί 1 ή και 0 αντίστοιχα!

«Όλες αυτές οι θετικές εξελίξεις δεν μπορούν παρά να μας κάνουν να αισιοδοξούμε. Ωστόσο, παραμένουμε σε επιφυλακή και είμαστε ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να επανενεργοποιήσουμε τους μηχανισμούς μας εάν και εφόσον αυτό χρειαστεί», επισημαίνει ο κ. Κλειτσιώτης.