Ομάδα Αγροτών Παγγαίου: Η συλλογή υπογραφών σε χωριά του Δήμου Παγγαίου από τοπικούς βουλευτές είναι αστειότητες

Για «σκιά στις ελπίδες» για χορήγηση εκτάκτων οικονομικών ενισχύσεων λόγω Covid-19 κάνουν λόγο οι αγρότες-Καυστική ανακοίνωση για τους τοπικούς βουλευτές, αλλά και για τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Την απογοήτευση των αγροτών εκφράζει η Ομάδα Αγροτών Παγγαίου σχετικά με τη χορήγηση εκτάκτων οικονομικών ενισχύσεων λόγω Covid-19, καταλογίζοντας ευθύνες και στους βουλευτές της Καβάλας, αναφέροντας σε ανακοίνωσή τους ότι «πρακτικές παλιότερων ετών με την συλλογή υπογραφών σε χωριά του Δήμου Παγγαίου και άλλες τέτοιες αστειότητες που προήλθαν από τοπικούς βουλευτές, τελικά όχι μόνον δεν απέδωσαν καρπούς, αλλά μας γύρισαν μπούμερανγκ», ενώ ζητούν «απαντήσεις από επίσημα χείλη σχετικά με τις κορονοενισχύσεις σε αμπέλια και επιτραπέζιες ελιές».

Η ανακοίνωση της Ομάδας Αγροτών Παγγαίου

Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και αντιλαμβανόμαστε ότι έπεσε σιωπή και σκιά στις ελπίδες για χορήγηση εκτάκτων οικονομικών ενισχύσεων λόγω Covid-19 στους αμπελοκαλλιεργητές του Νομού Καβάλας, αλλά και στους παράγωγους επιτραπέζιας ελιάς.

Αντίθετα σε άλλες περιπτώσεις αγροτικών προϊόντων έχουν τρέξει οι διαδικασίες και έχουν ήδη επιχορηγηθεί ή περιμένουν στη σειρά για την αποζημίωσή τους.

Οι βουλευτές του Νομού σιωπούν για το θέμα των κοροενισχύσεων, όπως το ίδιο σιωπούν και οι τοπικοί αιρετοί α’ και β’ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι πρακτικές παλιότερων ετών με την συλλογή υπογραφών σε χωριά του Δήμου Παγγαίου και άλλες τέτοιες αστειότητες που προήλθαν από τοπικούς βουλευτές, μαζί με τους περίεργους και λάθος αριθμούς εξαγωγών σταφυλιών που έδωσαν στην δημοσιότητα προσπαθώντας να αποδείξουν ότι μάχονται στο πλευρό μας, τελικά όχι μόνον δεν απέδωσαν καρπούς, αλλά μας γύρισαν μπούμερανγκ.

Ο αγρότης στον Νομό Καβάλας έμεινε μόνος του, να παλεύει ενάντια σε τράπεζες, εφορία και χρέη, να προσπαθεί να αποπληρώσει τους γεωπόνους και λοιπούς πιστωτές του και χωρίς καμία ουσιαστική κρατική βοήθεια να παράξει προϊόντα.

Ζητάμε πραγματικές απαντήσεις από επίσημα χείλη σχετικά με τις κορονοενισχύσεις σε αμπέλια και επιτραπέζιες ελιές.