ΕΣΗΕΜ-Θ: Σε έναν νοσοκομειακό γιατρό και έναν νοσηλευτή το Βραβείο Μαρκίδες Πούλιου 2020

Ο δημοσιογραφικός κόσμος της Μακεδονίας και της Θράκης εκφράζει την ευγνωμοσύνη του στο σύνολο του υγειονομικού προσωπικού για τη «μάχη» με τον κορονοϊό στο πρόσωπο δύο ανθρώπων της πρώτης γραμμής που νόσησαν και οι ίδιοι

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ, ανταποκρινόμενο στις ειδικές συνθήκες που επέβαλε η πανδημία τη χρονιά που πέρασε, αποφάσισε από κοινού με το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ να μετατρέψουν ειδικά για φέτος το Δημοσιογραφικό Βραβείο Μαρκίδες Πούλιου σε νεύμα αναγνώρισης της προσφοράς του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της χώρας.

Έτσι, το Βραβείο Μαρκίδες Πούλιου 2020 θα απονεμηθεί συμβολικά σε έναν νοσοκομειακό γιατρό και έναν νοσηλευτή, που όχι μόνον έδωσαν και εξακολουθούν να δίνουν καθημερινά τη «μάχη» με τον Covid-19 υπέρ των ασθενών τους, αλλά νόσησαν και οι ίδιοι εκτελώντας το καθήκον τους.

Στο πρόσωπο του Γαβριήλ Ταχτατζόγλου, αν. προϊσταμένου νοσηλευτών ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου και του Σίμου Μεταλλίδη, αν. καθηγητή Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας στο ΑΧΕΠΑ, που θα παραλάβουν συμβολικά το Βραβείο Μαρκίδες Πούλιου 2020, ο δημοσιογραφικός κόσμος της Μακεδονίας-Θράκης εκφράζει την ευγνωμοσύνη του στο σύνολο του υγειονομικού προσωπικού της χώρας που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή ενάντια στην πανδημία.

Η απονομή των βραβείων θα γίνει διαδικτυακά την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021 στις 17:30. Όσοι διαθέτουν λογαριασμό google μπορούν να την παρακολουθήσουν ζωντανά ακολουθώντας αυτόν τον σύνδεσμο: Sign in-Google Accounts.

Το βίντεο θα αναρτηθεί κατόπιν στην ιστοσελίδα της ΕΣΗΕΜ-Θ εδώ.