Καβάλα: Αποκλειστικό βίντεο-Η έκρηξη η οποία πιθανώς προκάλεσε τη διακοπή ρεύματος [βίντεο]

Η στιγμή που «έσκασε» ένας μετασχηματιστής πάνω από το Παληό-Βήμα βήμα οι κινήσεις που έγιναν εν μέσω βροχής για την αποκατάσταση της βλάβης η οποία «άφησε» χωρίς ρεύμα Παληό, Νέα Ηρακλίτσα και τμήμα της Καβάλας

Διακοπή ρεύματος σημειώθηκε στο Παληό, στη Νέα Ηρακλίτσα και σε ορισμένες γειτονιές της πόλης της Καβάλας το βράδυ της Δευτέρας 11 Ιανουαρίου 2021 η οποία επηρέασε παρά πολλούς καταναλωτές για 4 ώρες και λιγότερους για 11 ώρες (διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ), ενώ νωρίς το πρωί της Τρίτης 12 Ιανουαρίου 2021 αποκαταστάθηκε οριστικά η βλάβη του δικτύου της ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο εργαζόμενος στον ΑΔΜΗΕ και γνώστης των τεχνικών ζητημάτων τα οποία άπτονται των βλαβών στο δίκτυο, τυχαίων και μη, Αλέξης Γούλας, όλα ξεκίνησαν όταν τέθηκε εκτός η γραμμή που ξεκινά από το Περιγιάλι και τροφοδοτεί το Παληό και την Ηρακλίτσα.

Το συνεργείο βλαβών ξεκίνησε άμεσα και απεκατέστησε άμεσα το πρόβλημα στη Νέα Ηρακλίτσα, στο Παληό, όμως, υπήρχε δυσκολία στον εντοπισμό της βλάβης, καθώς οι πληροφορίες ήταν αντικρουόμενες και οι καιρικές συνθήκες έκαναν δύσκολη τη σύντομη αποκατάσταση, αυτό όμως δεν έκανε τα συνεργεία να σταματήσουν λόγω της βροχόπτωσης τις προσπάθειες, οι οποίες απέδωσαν τελικά λίγο πριν από τα μεσάνυχτα.

Αφού εντοπίστηκε η βλάβη, απομονώθηκε το τμήμα εκείνο, ώστε το υπόλοιπο Παληό να έχει ρεύμα και αφού διορθώθηκε το πρόβλημα, αποκαταστάθηκε οριστικά, κάτι που έγινε με την πρωινή σύντομη διακοπή.

«Πολλοί έθιξαν το θέμα της επίσημης ενημέρωσης. Στη διάρκεια μιας βλάβης που δεν έχει ακόμα εντοπιστεί τι ενημέρωση να γίνει; Απλά ότι υπάρχει βλάβη. Ίσως και θα μπορούσε, αλλά γι’ αυτό άλλοι είναι υπεύθυνοι ν’ απαντήσουν. Δική μας δουλειά στην ομάδα είναι να βοηθήσουμε. Πρώτα τα συνεργεία, μετά όσους έχουν ανάγκη και τέλος όσους έπρεπε να κάνουν κάποιες δουλειές που το ρεύμα ήταν απαραίτητο».

Όσον αφορά την πιθανή αιτία της βλάβης, «αποκαλύπτεται» σε ένα αποκλειστικό βίντεο το οποίο «ήρθε» στο KAVALA POST και δείχνει την έκρηξη ενός μετασχηματιστή υψηλής τάσης στο βόρειο τμήμα του Παληού, πάνω από τη θέση Ακρωτήρι.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τη στιγμή της έκρηξης