Προσοχή στη νέα απάτη μέσω SMS για δήθεν μπλοκάρισμα της τραπεζικής σας κάρτας

Επιτήδειοι στέλνουν μήνυμα δήθεν από την Εθνική Τράπεζα-Δείτε το SMS-Τι πρέπει να προσέξετε για να μην πέσετε θύμα της απάτης και τι πρέπει να κάνετε αν την πατήσετε

Μια νέα απάτη μέσω κινητών τηλεφώνων παγιδεύει πολίτες, καθώς επιτήδειοι στέλνουν SMS δήθεν από την Εθνική Τράπεζα με το οποίο ενημερώνει τους πελάτες της τράπεζας πως η κάρτα τους έχει μπλοκαριστεί, ενώ δίνει και ένα link στο οποίο μπορούν να πατήσουν οι χρήστες, ώστε να μπορέσουν δήθεν να λύσουν το πρόβλημά τους.

Στη συνέχεια γίνεται ανακατεύθυνση σε μία σελίδα που μοιάζει με της Εθνικής Τράπεζας, όμως αν βάλετε τα στοιχεία σας τότε έχετε δώσει όλα σας τα προσωπικά στοιχεία στους επιτήδειους. Αν και δε φαίνεται εκ πρώτης όψεως στο μήνυμα, η ιστοσελίδα αναγράφει “ngb” και όχι “nbg”, μία μικρή διαφορά που πολλοί μπορεί να μην παρατηρήσουν καν.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν αυτές τις μέρες και αν λάβατε κάποιο σχετικό μήνυμα επικοινωνήστε κατευθείαν με την Εθνική Τράπεζα στο τηλέφωνο 210 48 48 484 ή ηλεκτρονικά μέσω της φόρμας επικοινωνίας. Και προπάντων ΜΗΝ ανοίξετε το link στο σχετικό SMS!