Καβάλα: Στην οδό Γαληνού τα νερά που «τρέχουν», έγιναν… πάγος! [φωτογραφίες]

Εύλογες διαμαρτυρίες κατοίκων για ένα πρόβλημα που «χρονίζει» δίχως να δίνεται μια κάποια λύση

Από το περασμένο καλοκαίρι στην οδό Γαληνού [μονόδρομος, παράλληλη οδός «κάτω» από την οδό Θεσσαλονίκης] ποσότητες νερού «τρέχουν» διαρκώς στον δρόμο δημιουργώντας μια μόνιμη «υγρασία» και μικρά ή μεγαλύτερα προβλήματα στους περιοίκους.

Συγκεκριμένα, στο Νο18 της οδού υπάρχει  ένα εγκαταλελειμμένο οικόπεδο από όπου οι ιδιοκτήτες (;) εγκατέστησαν ένα «σύστημα» απορροής των υδάτων τα οποία διοχετεύονται στον δρόμο μέσω ενός σωλήνα ο οποίος «τρέχει» μόνιμα στον δρόμο:

Μάλιστα, λόγω της κλίσης της οδού, τα νερά που «τρέχουν» διαρκώς φτάνουν αρκετά μέτρα παρακάτω, μέχρι τη συμβολή της Γαληνού με την οδό Βαλτετσίου [κάθετη κατηφόρα].

Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν εδώ και καιρό επικοινωνήσει με τη ΔΕΥΑΚ, λαμβάνοντας διαβεβαιώσεις ότι «το πρόβλημα θα λυθεί», ωστόσο μέχρι σήμερα, σχεδόν πέντε μήνες μετά, τίποτε δεν έχει γίνει προς την κατεύθυνση αυτή.

Το πρωί της Δευτέρας 18 Ιανουαρίου 2021 μάλιστα, λόγω των χαμηλών, υπό το μηδέν, θερμοκρασιών που επικράτησαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, τα νερά που «τρέχουν» από τον σωλήνα έγιναν… πάγος, με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος του δρόμου να καταστεί ιδιαίτερα ολισθηρό αλλά και επικίνδυνο.

Οι περίοικοι επικοινώνησαν εκ νέου με τη ΔΕΥΑΚ και, λίγη ώρα μετά, συνεργείο του Δήμου έσπευσε στο σημείο για να ρίξει αλάτι με στόχο να λιώσει ο πάγος. Ωστόσο, η «ρίζα» του προβλήματος παραμένει εκεί, περιμένοντας να «κοπεί» και να σταματήσουν τα νερά να «τρέχουν».