Κάστρο Θάσου: Για πρώτη φορά η μεγάλη γιορτή του Αγίου Αθανασίου χωρίς κόσμο

Ο ιστορικός οικισμός του νησιού και η εμβληματική εκκλησία του Αγίου Αθανασίου φέτος γιόρτασαν βουβά ελέω κορονοϊού

Κάθε χρόνο στις 17 και στις 18 Ιανουαρίου, ημέρα γιορτής του Αγίου Αθανασίου στη Θάσο τηρείται μια ισχυρή παράδοση και μαζί της ζωντανεύει ένας πολύ ιδιαίτερος και σημαντικός οικισμός του νησιού, το Κάστρο στην Κοινότητα των Λιμεναρίων, όπου ο Άγιος Αθανάσιος είναι ο πολιούχος του και η μνήμη του τιμάται στην ομώνυμη εκκλησία η οποία βρίσκεται στον ιστορικό οικισμό.

Φέτος ελέω κορονοϊού και απαγορεύσεων τα πράγματα ήταν ιδιαίτερα και η εικόνα πολύ μακριά από την συνήθη εικόνα με το πλήθος κόσμου το οποίο συνέρρεε στον οικισμό, κάτι που επισήμανε και ο Δήμαρχος Θάσου, Λευτέρης Κυριακίδης κατά το εορταστικό μήνυμά του, με την ελπίδα ότι του χρόνου τα πράγματα θα είναι διαφορετικά.

Το μήνυμα του Δημάρχου Θάσου για τη γιορτή του Αγίου Αθανασίου

Σήμερα η Ορθοδοξία μας τιμά έναν από τους ηρωικότερους των Αγίων, τον Άγιο Αθανάσιο το Μέγα. Πατέρας της Ορθοδοξίας και υπερασπιστής της Αλήθειας της Πίστεως μας. Η Θάσος μας γιορτάζει με τιμή και σεβασμό τον Άγιο Αθανάσιο με επίκεντρο τον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στον οικισμό του Κάστρου της Κοινότητας Λιμεναρίων. Κάθε χρονιά πλήθος κόσμου συνέρρεε στη χάρη του για να προσκυνήσει τη θαυματουργή εικόνα του. Φέτος, δυστυχώς, η συγκυρία δεν μας επέτρεψε να τον τιμήσουμε όπως θέλουμε. Ωστόσο, ο Άγιος με το μεγαλείο ψυχής και την αγάπη, που τον χαρακτηρίζει, υπομένει μαζί μας τις δυσκολίες και μας δίνει δύναμη να τις αντιμετωπίσουμε. Χρόνια πολλά σε όσες και όσους σήμερα γιορτάζουν.