Παλιό νοσοκομείο: Ξεκίνησαν οι εργασίες διαπλάτυνσης της Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού [φωτογραφίες]

Το τοιχίο μπροστά από το νοσοκομείο άρχισε να «πέφτει» - Τι προβλέπει το έργο και πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί

Το πρωί της Τετάρτης 20 Ιανουαρίου 2021 ξεκίνησαν οι εργασίες διαπλάτυνσης της οδού Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, στο τμήμα του δρόμου μπροστά από το παλιό -«κάτω»- νοσοκομείου της Καβάλας εκεί όπου δύο χρόνια πριν «έπεσε» η γέφυρα στερώντας τον δρόμο από τον χαρακτήρα του δρόμου «διπλής κυκλοφορίας».

Τα συνεργεία του ανάδοχου εργολάβου ξεκίνησαν από το «γκρέμισμα» του τοιχίου που εφάπτεται στον περίβολο του παλιού νοσοκομείου. Ο δρόμος θα «τραβηχτεί» προς τα «μέσα» για να δώσει στον δρόμο το απαραίτητο πλάτος για να γίνει διπλής κυκλοφορίας.

Αναλυτικά, οι κατασκευαστικές παρεμβάσεις, σύμφωνα με τη μελέτη του συγκεκριμένου έργου [που ήδη έχει ξεκινήσει να εκτελεί ο ανάδοχος εργολάβος], περιλαμβάνουν:

  • Την καθαίρεση του υφιστάμενου λιθόκτιστου τοιχίου και της τριγωνικής τάφρου κατά μήκος της όψης της οδού Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, έμπροσθεν του παλιού νοσοκομείου.
  • Την κατασκευή νέου πεζοδρομίου στη νέα θέση ή διαπλάτυνση του υφιστάμενου σε όλο το μήκος της παρέμβασης, ικανού πλάτους τουλάχιστον 1,20 μ., για την ασφαλή διέλευση των πεζών.
  • Την κατασκευή νέου λιθόκτιστου τοιχίου μήκους 95 μέτρων.
  • Την ανακατασκευή και διαπλάτυνση του υφιστάμενου οδοστρώματος σε όλο το πλάτος του.
  • Την ενίσχυση της λιθοδομής έδρασης της υφιστάμενης οδού (χερσαίο τμήμα άνωθεν της γέφυρας).

Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καβάλας, οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα σε περίπου 120 μέρες, κάτι το οποίο σημαίνει ότι η παράκαμψη από την οδό Τάσσου θα σταματήσει να υφίσταται, αφού η Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού θα μπορεί να «δέχεται» αυτοκίνητα τόσο στην είσοδο όσο και στην έξοδο από την πόλη της Καβάλας.