Γονείς 19ου Δημοτικού Σχολείου προς Δήμο Καβάλας: Πάρτε μέτρα για την ασφάλεια των παιδιών μας

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου ζητάει με επιστολή του να ληφθούν μια σειρά από προληπτικά μέτρα, μετά το περιστατικό με την εισβολή αγνώστου εν ώρα διαλείμματος και την κλοπή χρημάτων από καθαρίστρια

Την έντονη ανησυχία τους εκφράζουν οι γονείς του 19ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Καβάλας μετά το περιστατικό το οποίο σημειώθηκε μέρα μεσημέρι, όταν άγνωστος μπήκε στο Σχολείο την ώρα του διαλείμματος και έκλεψε το πορτοφόλι της καθαρίστριας, καθώς και άλλα αντικείμενα (διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ).

Αυτή η ανησυχία εκφράστηκε και με επιστολή του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 19ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου προς τον Δήμο Καβάλας με την οποία τα μέλη του ζητάνε επιτακτικά τη λήψη μιας σειράς μέτρων, «καθώς θεωρούμε το θέμα πολύ σοβαρό για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά κυρίως τους μικρούς μαθητές μας που θέλουν και θέλουμε να αισθάνονται ασφαλείς».

Η επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου

Προς: Δήμος Καβάλας
Θέμα: Θέματα ασφαλείας στον χώρο του σχολείου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 19ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου απευθύνεται στο Δήμο Καβάλας, για να ζητήσει τη συνδρομή του στην αντιμετώπιση θεμάτων ασφάλειας που έχουν προκύψει στο σχολείο μας.

Κατ΄ αρχάς, να σας ενημερώσουμε ότι στο σχολείο μας, τη Δευτέρα 18/01/21 κατά τη διάρκεια του ολοημέρου προγράμματος διδασκαλίας, τις μεσημβρινές ώρες, εισχώρησε εξωσχολικός, αγνώστων στοιχείων, έκλεψε από τη τσάντα της σχολικής καθαρίστριας και έγινε αντιληπτός και από μαθητές του σχολείου μας. Οι αρμόδιες αρχές, Αστυνομία και Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ενημερώθηκαν από τη Διεύθυνση του σχολείου για τις δικές τους ενέργειες. Το ΔΣ του Συλλόγου, ως συλλογική έκφραση των γονέων που ανησυχούν για την ασφάλεια των παιδιών τους, απευθύνεται στον Δήμο, που έχει τη διαχείριση των σχολικών κτιρίων, για κάποιες άμεσες παρεμβάσεις τις οποίες θεωρούμε απαραίτητες.

Η παρέμβαση, που κρίνουμε άκρως απαραίτητη και άμεση, είναι να τοποθετηθούν κάγκελα σε ένα σημείο που γειτνιάζει με τη σκάλα της αυλής η οποία οδηγεί στην είσοδο του σχολείου (και όπου αλλού θεωρείτε ότι χρειάζεται). Από εκείνο το σημείο είναι εύκολο κάποιος να εισέλθει στο σχολείο και μάλιστα πολύ κοντά σε μία από τις εισόδους του. Επίσης, σε εκείνο το σημείο υπάρχει απεριποίητη βλάστηση που διευκολύνει την είσοδο κάποιου χωρίς να τον αντιληφθούν. Πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι ο Δήμος θα ανταποκριθεί άμεσα στο εύλογο και λογικό αίτημά μας.

Περαιτέρω, ζητάμε να εξεταστεί η δυνατότητα να τοποθετηθεί φύλακας ή ακόμα και άτομο γενικών καθηκόντων, έστω και προσωρινά αλλά αν είναι δυνατόν άμεσα. Ενέργεια που κρίνεται απαραίτητη, προκειμένου, παιδιά, εκπαιδευτικοί και γονείς να ξανανιώσουν ασφαλείς στο σχολείο τους, το δεύτερο σπίτι τους.

Τέλος, θα θέλαμε να εντάξετε στον προγραμματισμό σας την εξασφάλιση με σιδερένιο πλέγμα των παραθύρων του γυμναστηρίου που βρίσκεται σε ισόγειο χώρο στον χώρο της αυλής. Όπως είναι γνωστό, οι αυλές των σχολείων παραμένουν ανοιχτές μετά το πέρας του ημερήσιου προγράμματος και όλο το καλοκαίρι. Επομένως, πολλά παιδιά εισέρχονται και παίζουν στον χώρο έμπροσθεν του γυμναστηρίου με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να σπάσουν τα τζάμια του κτιρίου από κάποιο ατύχημα, όπως και έγινε το καλοκαίρι που μας πέρασε και αν σπάσει το τζάμι, η είσοδος στο σχολείο μπορεί να γίνει απρόσκοπτα.

Για μια τελευταία φορά, παρακαλούμε για την άμεση ανταπόκρισή σας, καθώς θεωρούμε το θέμα πολύ σοβαρό για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά κυρίως τους μικρούς μαθητές μας που θέλουν και θέλουμε να αισθάνονται ασφαλείς, σε ένα όσο το δυνατόν περισσότερο προστατευμένο περιβάλλον.

Με εκτίμηση για το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 19ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Καβάλας:

Ο πρόεδρος                                                                 Η γενική γραμματέας
Χαράλαμπος Χρηστομάτης                                        Ευφροσύνη Κολαξίδου