Καβάλα: «Βουβή» φέτος λόγω κορονοϊού η Νέα Καρβάλη για την εορτή του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου

Αρκετοί πιστοί πάντως τίμησαν το έθιμο και το προσωπικό τους τάμα και έφτασαν από την Καβάλα στη Νέα Καρβάλη με τα πόδια-Κώστας Αντωνιάδης: «Εύχομαι του χρόνου να είναι γεμάτες οι εκκλησίες με πιστούς»

Με επίκεντρο τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού Covid-19, ο φετινός εορτασμός, παραμονή της επετείου μνήμης του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου στον ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου στη Νέα Καρβάλη Καβάλας, ήταν διαφορετικός.

Για πρώτη φορά δεν υπήρχε η κοσμοσυρροή άλλων ετών, παρά το γεγονός -σπάνιο για την ημέρα- ότι ο καιρός ήταν ανοιξιάτικος. Παρ’ όλα αυτά, υπήρχαν πιστοί οι οποίοι τηρώντας τα μέτρα, πήγαν να λάβουν την ευλογία του Αγίου, ενώ κάποιοι άλλοι τίμησαν και φέτος το έθιμο και το προσωπικό τους τάμα και έφτασαν από την Καβάλα στη Νέα Καρβάλη με τα πόδια.

Ανάμεσα σε όσους και όσες βρέθηκαν στη Νέα Καρβάλη την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021, παραμονή της εορτής του Αγίου, ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης, ο οποίος στο μήνυμά του εύχεται το αυτονόητο… Του χρόνου τα πράγματα να είναι διαφορετικά.

Το μήνυμα του Κώστα Αντωνιάδη

«Τιμήσαμε και φέτος την μνήμη του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου στην Νέα Καρβάλη. Χρόνια πολλά σε όλους/όλες τους εορτάζοντες!! Χρόνια πολλά στη Νέα Καρβάλη!! Χρόνια πολλά στην Ορθόδοξη Χριστιανική Ελλάδα!! Εύχομαι του χρόνου γεμάτες εκκλησίες με πιστούς, ώστε να προσκυνούν το σκήνωμα του Αγίου Γρηγορίου που έφεραν, κάτω από αντίξοες συνθήκες, οι πρόγονοί μας από την Καππαδοκία».