Νοσοκομείο Καβάλας: Τα αποθέματα αίματος βρίσκονται σε επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα!

Νέα δραματική έκκληση Κλειτσιώτη προς εθελοντές αιμοδότες για συμμετοχή στις εβδομαδιαίες αιμοδοσίες που διοργανώνονται στο Διοικητήριο - Διαβάστε πώς μπορείτε να συνεισφέρετε

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας απευθύνει δραματική έκκληση προς όλους τους εθελοντές αιμοδότες της περιοχής μας να συνεισφέρουν αίμα, καθώς, όπως σημειώνεται, «τα αποθέματα αίματος βρίσκονται σε επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα παρά τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται».

Η πανδημία του κορονοϊού έχει «χτυπήσει» και το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου μας με τους πολίτες, είτε λόγω φόβου είτε λόγω αδυναμίας, να μην προσέρχονται το ίδιο τακτικά για να προσφέρουν αίμα.

Ο Διοικητής του ΓΝΚ Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης σε ανακοίνωσή του σημειώνει τα εξής:

«Συνεχίζεται η εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνεται από το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν Καβάλας σε συνεργασία με την Περιφερειακή ενότητα Καβάλας. Τα αποθέματα αίματος βρίσκονται σε επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα παρά τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται.

Οι περιορισμοί στις μετακινήσεις των πολιτών και το αίσθημα ανασφάλειας έχουν επηρεάσει την προσέλευση εθελοντών.

Απευθύνουμε έκκληση προς όλους τους αιμοδότες της περιοχής μας που είναι υγιείς, για επείγουσα προσφορά αίματος.

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη και ώρες από 9:00 π.μ ως 13:30 μ.μ στην αίθουσα συνεδριάσεων «Ν. Μάρτης» του Διοικητηρίου κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο 23513501867.

Οι αιμοδότες μπορούν επίσης να προσέρχονται καθημερινά 08:30 έως 13:30 και Σάββατο και Κυριακή 10:00 έως 12:00 στον χώρο της Αιμοδοσίας του νοσοκομείου. Να σημειώσουμε ότι υπάρχει ξεχωριστή είσοδος.

Η αιμοδοσία είναι ασφαλής, τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας προς αποφυγή διασποράς του ιού COVID-19».

Ο Διοικητής του ΓΝΚ
Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης