Συνταξιούχοι ΙΚΑ Καβάλας: Η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε οικογένεια που χρησιμοποιεί ηλεκτρική ιατρική συσκευή

Ανακοίνωση-κάλεσμα του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Καβάλας «Η Ενσωμάτωση» για παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021 στο τοπικό κατάστημα της ΔΕΗ Καβάλας

Με ανακοίνωσή του το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Καβάλας «Η Ενσωμάτωση» καταγγέλλει ότι η ΔΕΗ «εκβιάζει με διακοπή ρεύματος συνταξιούχο οικοδόμο, παρ’ ότι γνωρίζουν ότι μέλος της οικογένειάς του χρησιμοποιεί ηλεκτρική ιατρική συσκευή και είναι ενταγμένος στην κατηγορία ΚΟΤ-Β» και καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021 στο τοπικό κατάστημα της ΔΕΗ Καβάλας.

Η ανακοίνωση-κάλεσμα του Σωματείου

Το Σωματείο μας καταγγέλλει τη ΔΕΗ και τον εισπρακτικό μηχανισμό της, που εκβιάζει με διακοπή ρεύματος συνταξιούχο οικοδόμο, παρ’ ότι γνωρίζουν ότι μέλος της οικογένειάς του χρησιμοποιεί ηλεκτρική ιατρική συσκευή και είναι ενταγμένος στην κατηγορία ΚΟΤ-Β.

Στην κατάσταση να μην μπορούμε να πληρώσουμε τους λογαριασμούς μάς έφεραν αυτή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, που πετσόκοψαν τις συντάξεις μας  και έκαναν το  ηλεκτρικό ρεύμα πανάκριβο, για να πλουτίζουν μια χούφτα επενδυτών. Απαιτούμε να σταματήσουν να μας αντιμετωπίζουν σαν  ζητιάνους που παρακαλάμε για ένα καλύτερο διακανονισμό, ώστε να μην κλείσει η μηχανή του οξυγόνου, που είναι στην πρίζα.

Όλα αυτά τα χρόνια οι κυβερνήσεις, η μία μετά την άλλη, μειώνουν τα κονδύλια για την υγεία, με αποτέλεσμα τώρα στην πανδημία να πληρώνουμε με τη ζωή μας την εγκληματική πολιτική τους.

Το σωματείο μας καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 27/01/2021 στις  09:00 το πρωί στο τοπικό κατάστημα της ΔΕΗ, για να απαιτήσουμε:

  • Να μην κόβει το ρεύμα σε κανέναν που δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει, γιατί έμεινε άνεργος, απλήρωτος, του μειώθηκε δραστικά ο μισθός και η σύνταξη
  • Να κάνει περισσότερες δόσεις διακανονισμού του λογαριασμού ρεύματος, ώστε να μπορεί να πληρώσει κάποιος που δυσκολεύεται στις οφειλές του