Καβάλα: Ένα «θρυλικό» πλοίο καταπλέει για πρώτη φορά στο λιμάνι της πόλης

Το μακροβιότερο πλοίο του Αιγαίου SUPERFERRY II θα αντικαταστήσει προσωρινά το AQUA BLUE για την εξυπηρέτηση της γραμμής των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου-«Γνωρίστε» το ιστορικό πλοίο της GOLDEN STAR FERRIES

Σε μια δύσκολη χρονιά, το AQUA BLUE και το BLUE STAR MYKONOS εξυπηρέτησαν άψογα όλα τα νησιά του βορειανατολικού Αιγαίου, συνδέοντάς τα με την Καβάλα, τον Πειραιά και το Λαύριο. Το AQUA BLUE όμως ήρθε η ώρα να πάρει ένα «διάλειμμα» από τα καθήκοντα του, να ξεκουραστεί το πλήρωμα και να ανανεωθεί το πλοίο πραγματοποιώντας τον ετήσιο δεξαμενισμό του.

Το πλοίο που θα έρθει στη θέση του AQUA BLUE προσωρινά είναι το πιο «θρυλικό» βαπόρι με τη μεγαλύτερη και πιο επιτυχημένη πορεία όλα αυτά τα χρόνια στις ελληνικές θάλασσες. Ο λόγος φυσικά για το SUPERFERRY II της GOLDEN STAR FERRIES όπου η εταιρία SEAJETS ναύλωσε για να εξυπηρετήσει το επιβατικό κοινό. Το πλοίο θα ξεκινήσει τα δρομολόγια του πιθανόν την επόμενη εβδομάδα.

Ποιο είναι το SUPERFERRY II

Το βελγικής κατασκευής βαπόρι (PRINCE LAURENT) κατασκευάστηκε το 1974 στο Βέλγιο στα ναυπηγεία N.V. BOELWERFS S.A. Το πλοίο από το 1992 και έπειτα προκάλεσε πανελλήνιο ανταγωνισμό στις Κυκλάδες όπου ήταν και η βάση του. Το SUPERFERRY II από τότε μέχρι και σήμερα σίγουρα είναι το μακροβιότερο πλοίο το οποίο ακόμη ταξιδεύει στο Αιγαίο. Αυτό βέβαια αποτελεί συστατικό επιτυχίας από πλευράς κατασκευής και διαχείρισης της εταιρίας. Τα αδέλφια Στεφάνου που είναι και οι ιδιοκτήτες του πλοίου από το 2011 μετά την πώλησή του από την BLUE STAR FERRIES, έχουν καταφέρει να κρατήσουν ένα πλοίο πολλών ετών να ανταγωνίζεται με ευκολία και αξιοπλοΐα τα νεότερά του.

Πως συνδέεται το SUPERFERRY II με την Καβάλα

Το «αδερφάκι» του SUPERFERRY II υπήρξε δρομολογημένο υπό την διαχείριση της SAOS FERRIES πραγματοποιώντας από το 2007 ταξίδια στο βορειοανατολικό Αιγαίο. Ο λόγος για το EXPRESS LIMNOS το οποίο στα «νιάτα» του μεσουρανούσε με το SUPERFERRY II στην γραμμή της Ραφήνας προς Άνδρο-Τήνο-Μύκονο. 10 χρόνια μετά το SUPERFERRY II θα έρθει και αυτό στο βορειοανατολικό Αιγαίο, έστω και προσωρινά για πρώτη φορά στη μακροχρόνια ναυτική του ιστορία.

Τα χαρακτηριστικά του πλοίου

*Πηγή: kavalaportnews.gr *Φωτογραφία: fleetmon.com