Δήμος Καβάλας: Μηνυτήρια αναφορά για τις καταστροφές στο Δημοτικό Σχολείο Αμυγδαλεώνα

«Η τοπική κοινωνία πρέπει να βοηθήσει, διότι ξέρουν ποιοι τα κάνουν» δήλωσε ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης-«Κάθε κατεργάρης πρέπει να βρεθεί στον πάγκο του» το σχόλιο του νομικού συμβούλου του Δήμου, Απόστολου Αγελαράκη

Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Καβάλας κατέθεσε την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021 ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, για τις καταστροφές οι οποίες έγιναν το προηγούμενο διάστημα και για πολλοστή φορά στο Δημοτικό Σχολείο Αμυγδαλεώνα, ξεκαθαρίζοντας ότι ο Δήμος θα λάβει κάθε δυνατό μέτρο για να σταματήσει αυτό το φαινόμενο.

«Πρόκειται για βανδαλισμούς, κάτι που γίνεται εδώ και αρκετά χρόνια. Η τοπική κοινωνία πρέπει να βοηθήσει, διότι ξέρουν ποιοι τα κάνουν και να είναι σίγουροι ότι θα πάρω όσα μέτρα χρειάζονται για να σταματήσει αυτό το φαινόμενο. Τα σχολεία δεν είναι χώρος για να ξεσπάνε κάποιοι. Αν θέλουν να ξεσπάσουν κάπου, ας ξεσπάσουν στο σπίτι τους», δήλωσε ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης.

«Κάθε θεσμικός φορέα, κάθε υπάλληλος, πολλώ δε μάλλον ο Δήμαρχος, όταν υποπίπτει στην αντίληψή του κάποια παράνομη πράξη, πολλώ δε μάλλον όταν σχετίζεται με τη δημόσια ή τη δημοτική περιουσία, οφείλει να την καταγγείλει ενώπιον των αρμοδίων δικαστικών ή αστυνομικών αρχών. Κάθε κατεργάρης πρέπει να βρεθεί στον πάγκο του. Δεν μπορεί να καταστρέφεται από κάποιους η δημόσια και η δημοτική περιουσία και να καλείται ο Καβαλιώτης πολίτης, ο φορολογούμενος, να τα πληρώσει από την τσέπη του», σχολίασε από την πλευρά του ο νομικός σύμβουλος του Δήμου, Απόστολος Αγελαράκης.